Toen Dark Souls ineens een enorm succes bleek, waren er meerdere ontwikkelaars die hetzelfde kunstje probeerden. Lords of the Fallen was daar één van de resultaten van. Slecht nieuws voor je als je die game wel tof vond. Het tweede deel laat namelijk nog wel even op zich wachten.

Veel mensen riepen over Lords of the Fallen dat het een slechte Dark Souls kloon was. De game deed hetzelfde als zijn grote voorbeeld, maar dan minder goed. Ikzelf vond hem best vermakelijk, al was hij zeker niet briljant. Ondanks dat de game niet een enorm succes is geworden, stond er wel een tweede deel in de planning. Dat deel laat echter nog wel even op zich wachten.

Halve ontwikkelteam geschrapt

De ontwikkelaar achter de game, CI Games, heeft namelijk het team dat aan de game werkte flink gereduceerd. Ook de gamedirector van Lords of the Fallen 2, Tomasz Gop, is ontslagen.

Ze hebben me laten gaan vanwege een inkrimping van het team, het budget en zakelijke benadering. Ik heb bijna twee jaar aan de game gewerkt, maar heb hem nooit uit de conceptfase zien komen. Ik was aan iets aan het werken waar ik volledig toegewijd aan was, maar dat we maar niet produceerden.

Gop verteld verder dat de focus van CI Games lange tijd voor een groot deel op Sniper Ghost Warrior 3 lag en dat dit mogelijk de reden was dat Lords of the Fallen 2 nooit echt van de grond wilde komen.

Veranderende markt

Sniper Ghost Warrior 3 is niet bepaald een commercieel succes geworden en volgens Marek Tyminski, de studiobaas van CI Games, heeft dit met een veranderende markt te maken. Hij legt uit:

De markt is behoorlijk aan het veranderen. Je ziet dat er grote titels uitkomen die het erg goed doen, maar daarnaast worden er titels uitgebracht die niet zo lekker gaan. Triple-A titels die naar de huidige maatstaven geen triple-A meer zijn. Misschien drie jaar geleden nog, maar nu niet meer. Die titels verkopen vervolgens een stuk minder dan voorspeld en daar lijden studio’s weer onder.

Sniper Ghost Warrior 3 is daar een voorbeeld van, samen met nog vele anderen en dus verandert de markt die zijn grootste titels consolideert.

Met dat in het achterhoofd zie ik niet dat wij bij CI Games in de nabije toekomst onze productie en marketing budgetten kunnen verhogen en echt op blockbuster niveau mee kunnen doen. Dat gezegd hebbende is onze ambitie wel om geweldige games te maken.

Voor wat betreft Lords of the Fallen 2, Tyminski zei daarover dat “een zeer klein team” momenteel aan die game werkt. Oorspronkelijk zou die game ergens dit jaar uit gaan komen. Dat redden ze dus niet meer. Tot die tijd kun je misschien The Surge, ook van CI Games, eens oppakken.

Is er iemand van jullie die erg uitkijkt naar Lords of the Fallen 2?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments