Lords of the Fallen, het minder succesvolle broertje van Dark Souls, had het even heel moeilijk de afgelopen tijd. Vorig jaar werd nog een groot deel van het ontwikkelteam, inclusief gamedirector, geschrapt. Nu lijkt het erop dat er weer wat leven in de brouwerij komt.

De Poolse studio achter Lords of the Fallen, CI Games heeft namelijk een nieuwe partner gevonden om mee aan de game te werken. Die partner is Defiant Studios. Dit is een relatief nieuwe en kleine studio die in 2016 werd opgericht door een aantal hoofden en oprichters van Avalanche Studio’s die je weer kent van Just Cause 3.

De baas van CI Games, Marek Tymiński, is uiteraard erg blij met deze deal en zei het volgende:

We hebben met een aantal wereldwijd gerespecteerde studio’s gesproken die hun interesse in het ontwikkelen van Lords of the Fallen 2 uitgesproken hadden en hebben hierbij een aantal solide pitches ontvangen. Uiteindelijk hebben we besloten om verder te gaan met Defiant Studios omdat we erg onder de indruk waren van hun game-concept, productie expertise en niveau van hun ontwikkelaars.

Ook de studiobaas van Defiant Studios, David Grijns, is erg in zijn nopjes:

Ons team is al vanaf het moment dat we begonnen aan onze pitch voor CI Games erg opgewonden door de kans om de nieuwe Lords of the Fallen te mogen ontwikkelen. We zijn met name erg enthousiast over de creatieve vrijheid die we krijgen van CI Games.

Dit laatste is best interessant. Het feit dat ze zelf een pitch hebben aangeleverd en creatieve vrijheid krijgen, suggereert dat Lords of the Fallen 2 best wel eens anders in elkaar zou kunnen gaan steken dan zijn voorganger.

Voorlopig hoef je de game overigens nog niet te verwachten. Hij is immers nog maar net weer van de beademing af.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments