Lizard Squad en DDoS…..het blijft nieuws. Het verhaal gaat door en deze keer gaat de Lizard Squad de handel in. Maar of dat echt interessant is? lees en oordeel zelf.

GEREEDSCHAP

Zoals iedereen wel weet heeft de Lizard Squad tijdens de kerstdagen een aanval gedaan op Playstation Network en Xbox Live middels een Denial of Service methode. Het lijkt er nu op dat Lizard Squad deze service wil aanbieden, voor een prijs uiteraard.

De veelbesproken aanval zorgde ervoor dat talloze gamers hun pas cadeau gekregen consoles van Sony en Microsoft niet konden uitproberen omdat de online service niet beschikbaar was. Nu geven ze als reden op dat dit gebeurd is om deze tool te aan te prijzen. Om zo hun “legale” stress testing tool aan de man te brengen. Een tool om een Denial of Service te veroorzaken bij een specifiek bedrijf of een website.  De service/tool heeft al een naam gekregen: “Lizard Stresser”. Mocht je niet overtuigd zijn van de werking van deze tool dan mag je het testen op je eigen netwerk zodat de Lizards kunnen aantonen hoe krachtig hun service/tool is.

MARKETING

Mocht je iemand, persoonlijk of een bedrijf, niet lief vinden dan betaal je de Lizard Squad en richten zij een DDoS aanval op die individu of dat bedrijf. Lizard Squad doet echter heel veel moeite om duidelijk te maken dat het niet voor malafide doeleinden gebruikt mag worden, het volgende is in de Terms of service vastgelegd:

Permission is granted to stress test dedicated servers and networks owned by you. This is the oppurtunity [sic] to make your firewalls better, not to misuse against the law. This is a license given to you and anything you do while on http://lizardstresser.su/ is your own responsibility as we are not liable.”

service ddos 2

Ook, als extra vangnet,geeft de Lizard Squad aan dat zij misbruik tegen zullen gaan, mocht je van achter een VPN, zodat jouw identiteit verborgen blijft, de service willen aanroepen. Het is echter wachten op de eerste, als die er komt, die er wel misbruik van probeert te maken. De tool vraagt er gewoon om als je het mij vraagt. Komt nog eens bij dat Lizard Squad de service ook hebben gebruikt om PSN en Xbox Live lam te leggen. En daarna gingen ze verder met TOR, ook al is dit niet bevestigd, en hebben dit breed uitgemeten op de social media.

 

HAMVRAAG (deel 2)

Op dit moment kan alleen met Bitcoin betaald worden, dit omdat die valuta ontraceerbaar is. Er kan dus nooit achterhaald worden wie de klant is (geweest). Er kunnen later zomaar andere opties aan toegevoegd worden zoals PayPal en Creditcards maar ook dat is nog niet bevestigd noch ontkend op diezelfde social media.

Of het werkt is een goede vraag, wij bij Xbox One Nederland hebben de service/tool nog niet gebruikt en zullen dat ook niet gaan doen. Wij willen graag op Live innloggen voor een online potje The Crew etc. etc.

Blijft de hamvraag over of de aanval op PSN en Live echt een marketingtruc was om later de betaalde service aan te bieden, of dat ze de aanval hadden gepland en opeens dachten “Goh, kunnen we hier niet geld mee verdienen?” Wellicht komt het antwoord ooit van de Lizards zelf. To be continued……..

bron

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties