Marketing is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld, want de fans moeten een update zo snel mogelijk te zien krijgen, zodat de hype goed kan beginnen. Zeker omdat er zo ontzettend veel social media kanalen bestaan en er ook iedere dag weer nieuwe bij lijken te komen is marketing ook in de game industrie onmisbaar.

Daarom worden er ieder jaar de zogenoemde ”Game Marketing Awards” gehouden door promotie en marketing bedrijf PromaxBDA. Dit is inmiddels al het tiende jaar dat deze awards worden uitgereikt, dus het is zeker een eer om een award te winnen. De awards van 2016 worden uitgereikt op basis van al het promotionele materiaal dat er in 2015 online is verschenen.

Dit jaar waren er twee favorieten die haast met alle awards naar huis gingen, Bethesda en Microsoft Xbox. Het volledige overzicht met alle uitgedeelde awards is hier te lezen, wij zetten de meest belangrijke en interessante voor jullie op een rijtje.

AWARDS
Beste Marketing Team:
Microsoft Xbox
Beste Game Footage Trailer: Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios (Fallout 4 Official Trailer)
Beste Coole Shit: Microsoft Xbox, Tripleclix (Rise of the Tomb Raider Original Art Series)
Beste Limited Edition/Special Edition of Collector’s Edition: Bethesda Softworks, AKQA, Thinkgeek (Fallout 4 Pip-Boy Edition)
Beste Promotionele Livestream voor een Game: Microsoft Xbox, M:United //Mccain, EMT, Edelman (Rise of the Tomb Raider – Survival Billboard Livestream)
Meest Effectieve Buzz Genererende Tactiek: Microsoft Xbox, Twofifteenmccann (Halo 5: Guardians “A Hero Falls”)
Meest Innoverende Product Aankondiging: Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios (Fallout 4 Announcement)
Uitstekende algemene Advertentie Campagne: Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, AKQA, Fearless Media, Gnet (Fallout 4 Campaign)
Thinking Outside the Box: Microsoft Xbox, M:United //Mccain, EMT, Edelman (Call of Duty Hack in Black)

Al met al zijn er maar liefst 42 awards uitgereikt, de samenwerking van Microsoft Xbox met Rise of the Tomb Raider werd héél goed ontvangen, maar ook Bethesda leek niets fout te kunnen doen. Naast de bovengenoemde awards hebben ze met Fallout 4 en Fallout Shelter nog veel meer awards binnen weten te halen. Ook Microsoft Xbox kreeg er nog een stuk meer dan alleen het bovengenoemde rijtje. Ik ben het zeker wel eens met de genoemde awards, ze worden dan ook uitgekozen door een team van professionals uit het werkveld, dus ik denk ook niet dat we hoeven te twijfelen aan hun beoordelingsvermogen.

Bethesda en Microsoft kunnen in ieder geval trots op henzelf zijn!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments