We hadden er natuurlijk gewoon even op kunnen wachten, storing nummer negen. Vanmiddag ging het weer mis en weer met het digitale game deel.

Ome Phil heeft zijn excuses al aangeboden en de storing is ook al opgeëist.

Het hacking collectief waar wij al eerder over hadden geschreven, de New World Hackers, hebben de aanvallen opgeëist en geven aan dat het wederom een DDoS aanval is geweest. Dit is de tweede keer dat deze groep aangeeft dat zij de oorzaak zijn van alle problemen. Vanmiddag was het weer raak en gingen een aantal diensten op ‘limited service’ stand. Vooral die gamers die nieuwe games wilden kopen in de Xbox Store, hadden daar geen toegang toe. Vervelend voor al die mensen die de nieuwe Far Cry wilden gaan spelen. Ook zijn er sinds gisteren problemen met Netflix te horen.

Waarom deze groep dit soort aanvallen uitvoert? Ze geven aan dat ze willen demonstreren wat ze allemaal kunnen en dat ze (wederom) protesteren tegen het feit dat deze grote bedrijven geen adequate beveiliging willen regelen. In Newsweek lieten ze het volgende horen: “We kunnen als we willen Xbox van de aardbodem laten verdwijnen.” Er heeft duidelijk iemand vroeger te kleine schoenen van zijn ouders gekregen of hij mocht niet mee op schoolreis naar de Efteling en de rest wel. Hoe gefrustreerd moet je zijn, hoe ongelukkig met je leven dat dit een doel is om je dagen mee te vullen.

Ondertussen staat de Xbox Live status weer op groen en is alles weer rustig. Hopelijk gaat hier eens justitieel actie tegen worden ondernomen en worden dit soort blagen een keer echt goed gestraft met een gevangenisstraf van een aantal jaren. Het is wel mooi geweest met dit soort puberale acties van zinloos gamergeweld.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments