Men neme ene grote korrel zout ende schrijve ene artikel. Dat is wat ik nu doe want echt geloven doe ik het niet helemaal

Volgens bronnen in het bedrijf die iets van de plannen voor volgend jaar weten, komt er een nieuwe console in de loop van 2019 uit. Geen Scarlett, zover zijn we nog niet. Maar volgens deze bronnen is er het plan om een disc-loze console uit te gaan brengen.
Daarnaast wil men, voor de mensen die een uitgebreide verzameling discs hebben, een disc-to-digital programma gaan starten. Het idee zou zijn dat je met je disc naar een deelnemende retailer zou kunnen gaan en daar je disc zou kunnen inruilen voor een digitale download.

Dit laatste stuk maakt dat ik de korrel zout direct uit het vaatje haal. Als het al waar zou zijn, dan is de kans megagroot dat dit alleen in de VS gebeurt. Zoveel game-retailers die direct verbonden zijn aan Microsoft, die zijn er volgens mij in Nederland niet. Of het zou een opsturen verhaal moeten gaan worden.

De reden is dat men met deze nieuwe console een lagere prijs wil realiseren. Men praat over zo’n 100 euro minder. Ook zou er een andere One S gaan komen die wel gewoon een disc-drive heeft maar met lagere kosten wordt gebouwd.
Ik persoonlijk denk dat het omruilidee een behoorlijke mission impossible is. Waarschijnlijk zal deze verandering, als hij er al komt, een lange weg gaan volgen waar we voorlopig 2 versies van de Xbox One gaan zien, een met en een zonder discdrive.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments