Na de epische trailer vorige week moesten de KI fans nog even wachten op “The Herald of Gargos” genaamd Omen. Eindelijk, eindelijk is hij nu speelbaar!

Gisteren kwam de slot vrij in het roster van Killer Instinctdie bestemd is voor Omen. Hij had Shadow Jago bezeten maar ging in zijn eigen vorm de strijd aan tegen Ultratech. Wat het verhaal hierachter is, zal later duidelijk worden als, aan het einde van seizoen 2, de story modes voor alle season 2 characters speelbaar worden. De stage van Omen is trouwens een nog duistere variant van Shadow Jago maar je snapt waarom deze link wordt gemaakt.

DUISTER

De Visuals van Omen mogen duidelijk zijn: duister en mysterieus. Eigenlijk wat je verwacht van een demon-achtig wezen. Deze eigenschappen gebruikt hij ook in zijn moves. Zo kan hij energy spheres afvuren die van richting en snelheid kunnen veranderen. Dit zorgt voor een tactisch aspect en een verrassingselement voor de tegenstander. Ook kan Omen deze spheres om hem heen laten draaien als een schild. Hij kan hierbij de spheres in grootte veranderen. Waar 1 kleine sphere staat voor 1 hit daar staat een grote sphere voor 3 hits.

Verder heeft Omen een move waarbij hij razendsnel schoppen uitdeelt wat vergelijkbaar is met Chun Li’s move uit Streetfighter 4. Deze move zorgt standaard voor een 4 hit combo maar als je daarna dezelfde move doet maar met bijv. Heavy punch zal de combo oplopen én nog veel meer schade doen. Altijd handig en een goede linker naar een nog langere combo.

Omen-killer-instinct-wings-e1422201313867

Een andere move die Omen heeft, is de zogenoemde slidekick en deze is vergelijkbaar met die van Orchid. Eén ding is wel anders. Dat is dat je wel achter de tegenstander terecht kan komen waar Orchid dit dus niet heeft. Omdat Omen demonic wings heeft kan hij dus ook in de lucht naar achteren dashen of plotseling naar voren zweven om een combo te beginnen. Dit is ook handig om de tegenstander te misleiden of om bijvoorbeeld  Sabrewulf’s eclipse te ontwijken. Anders dan bij de andere characters heeft Omen 3 shadow meters in plaats van 2. Hierdoor kan je een nog langere combo doen maar deze doet wel relatief iets minder schade. Springen gaat trouwens bij Omen niet zo heel snel, hij zweeft een beetje waardoor je soms een jump moet timen. Wel kan je met de 3 meters, één special move doen waarbij je de tegenstander vastpakt en omhuld met duistere energie…. En de tegenstanders energy bar is gelijk weg. Handig dus maar it comes with a price!

Omen-killer-instinct-orbs

VREEMD

Na wat tijd de practice mode te hebben gedaan, was het tijd om online te gaan en te zien hoe ik met met Omen stand kon houden in exhibition matches.  Alhoewel ik Omen wel qua moves onder knie had, was het even lastig om een goede strategie te bepalen tegen een tegenstander. Omen’s meest effectieve move op afstand is de slidekick, maar die wordt al gauw voorspelbaar. Nu heeft Omen wel de energysphere maar ik moest even uitvogelen hoe je de snelheden en impact kan beïnvloeden. Van de 20 matches had ik er 13 gewonnen en ik hinkte op 2 gedachten namelijk:
1. Omen speelt goed en heeft toffe moves en makkelijk on de knie te krijgen.
2. De meeste effectieve aanval voor een combo is alleen de slidekick wat het weer eentonig maakt om naar te kijken én voorspelbaar.
Ik ga deze week nog veel met Omen uitproberen en zal hier nog een update over schrijven.

Mijn eerste indruk met Omen is positief, ik hou van het duistere en de moves zien er super wreed uit en nodigen uit om mee te kijken. Ik hoop dat Iron Galaxy nog even de balans tussen characters kan herstellen zodat je meer special moves hebt om echt bij de tegenstander te komen dan alleen de slidekick. Omen biedt een goede mix tussen een zoner (character die op afstand blijft en vandaar schade toebrengt) en een pressure character die steeds dichtbij komt en de tegenstander niet met rust laat.

Omen is een bonus character, net als Shadow Jago. Omen is alleen beschikbaar voor diegene die de Ultra edition van Season 2 hebben gekocht. Omen zal niet los bijgekocht kunnen worden. Wil je wat meer van Omen zien, check hieronder dan 1 van de survival matches die ik heb opgenomen tijdens mijn eerste sessie met Omen.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties