Retrogaming, oldschool gaming, hoe je het ook noemt, voor mij als oude rot in de gamingwereld hou ik nog steeds van de games van weleer. Geen walkthrough toentertijd maar doorbikkelen totdat je na een jaar die ene vette game uit had gespeeld. Gameplay over graphics en I love it! Eén van mijn favoriete consoles (naast Dreamcast en SNES) is de Nintendo 64. En ineens lees ik dat iemand een Nintendo 64 controller werkend heeft gekregen op de Xbox one… What the fudge????

Een groepje fans van retrogaming is erin geslaagd om een N64 controller te laten werken met een Xbox One. Oke, maar hoe dan? De video, gemaakt door Hyperkin, laat zien hoe ze met knoppen van de controller door het menu navigeren. Groot nadeel is wel dat er geen 2 analoge sticks op zitten. Omdat er maar één beschikbaar is, kunnen veel games voor de Xbox One niet gespeeld worden. Probeer maar eens Destiny te spelen met 1 analoge stick…

Rare-Replay-E3-2015-760x428

De makers hebben deze ombouwing gedaan vanwege de komende release van de, ook voor mij, langverwachte bundel van Rare, namelijk Rare Replay. In deze bundel zitten 30 classic games van Rare die opnieuw worden uitgebracht.

Het is mogelijk dat Hyperkin de controller voor de Xbox One gaan verkopen maar hier is nog niets concreets over bevestigd. Zoals je in de video kunt zien, functioneert de controller nog niet helemaal goed maar volgens de makers moet de bedrading nog worden verbeterd.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments