Iron Galaxy is lekker op dreef! Eerst kwam twee weken terug Omen uit als bonus-character. Nu is er in de laatste textual stream weer een nieuw character aangekondigd!

Maak kennis van Aganos, een Golem-achtige character, gemaakt van steen, bladeren en touw. Aganos heeft in zijn eeuwenoude bestaan alleen dictators en koningen gediend en daardoor kent hij alleen maar woede en vernietiging. Het enige wat hij kon is orders opvolgen ongeacht het resultaat.

Met zijn 2 meter en 44 cm is hij erg groot en kan je hem een beetje vergelijken met Sentinel uit Marvel vs. Capcom. Hieronder zie je een aardige grootte vergelijking. Sorry Glacius maar je bent nu officieel niet meer de grootste character in KI…

Agan0s_size

Uiteraard heeft Aganos ook zijn eigen stage, of er een ultra stage beschikbaar komt is nog niet bekend.

agan0s_stage

De moves die Aganos meeneemt naar het KI universum zal iets anders brengen dan normaal. Het zal ook een groot effect hebben op de ruimte waarin je kunt vechten in elke arena. Een greep uit Aganos zijn abilities:

• Omdat Aganos van steen is gemaakt kan hij dit als resource gebruiken om te gooien, muren te maken of zichzelf van armor te voorzien!
• Omdat hij stenen muren kan gebruiken in het gevecht verlegt dit ook de grenzen van de stage arena en kan je zomaar bij het naar achter dashen om Aganos te ontwijken tegen de muur aanlopen, vluchten kan dan niet meer.
• Omdat Aganos van steen en metaal is beïnvloedt dit ook zijn mobiliteit, bijvoorbeeld de hoogte van zijn sprongen.
• Speciale rol-aanval waarvan je de baan kan beïnvloeden, wat dus voor wat tactiek zorgt.
• Aganos’ shadow-move laat je vrij bewegen en elke actie uitvoeren terwijl je toch maximale schade toebrengt aan de tegenstander.
• In plaats van een auto-double heeft Aganos wel een krachtige two hit strike die je gebruikt om combo’s te linken.

05_kigolem01In de textual stream werd ook gesproken over andere dingen. Met Aganos komt namelijk ook een update met daarin wat andere zaken. Onder andere dat Riptor’s bloed nu matched met zijn type character en dus paars van kleur is. Door de fans werd gevraagd of de oude belichting van Fulgore’s stage terug kon komen. Dit was niet mogelijk omdat dit problemen geeft met de kleur-layout van de characters zelf in een mirror match.

De angst bij veel fans is dat Mike, degene die de übervette annoucement doet tijdens het gevecht, vervangen zou worden. Dit is helemaal niet het geval, een opluchting voor de vele KI fans.

Ook werden er wat nieuwe kleuren toegevoegd want waar bleven kleur 7 tot 9 in de game? Nou die zijn er met de aankomende update. Dit zal wel zorgen dat de character-level stijgt naar level 50 met meer accessoires en de hoge levels kleuren. Zoals de level 9-kleur die pas vrijkomt wanneer je level 50 bent, je kan deze kleur niet kopen met KI gold want Iron Galaxy vindt dat je sommige dingen moet verdienen met het nodige doorzettingsvermogen.

Benieuwd naar de kleuren? Check alvast wat leuke screens (Jago, Maya en Sadira hebben level 7-kleuren, Riptor die van level 8) en laat weten welke je cool vindt.

Color_preview1 Color_preview2 Color_preview3 Color_preview4

Volgende week komt er vermoedelijk een livestream waarin er meer verteld wordt over Aganos, door velen al enige tijd bestempeld als “Broccoli Man”. Vooral het aspect dat Aganos steen kan gebruikt wekt bij mij nieuwsgierigheid op, en hoe ga je tactisch om met zijn movement in het gevecht. Ook ben ik benieuwd naar de stage arena en zijn invloed daarin. Gaan we dingen zien zoals in Dead or Alive waarin je de tegenstander uit de arena of zelfs uit het gebouw kan meppen. Aganos wordt trouwens niet gezien als een bonus-character en zal dus geunlocked worden bij de Season 2 Combo Breaker pack of als je de Ultimate Edition hebt gekocht.

Als de grootste Killer Instinct-fan binnen de redactie zal ik alles blijven volgen en lees je elke nieuwtje hier. Laat een berichtje achter als je zelf ook een fan bent van Killer Instinct. Ik ben namelijk ook bezig om een community rond de game op te bouwen in Nederland met wellicht toernooien in de toekomst.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties