Vorige week gaven we jou nog een update over Aganos naar aanleiding van Iron Galaxy’s textual stream. Vrijdagavond was Aganos speelbaar te zien en ik heb voor Xbox One Nederland de livestream op de voet gevolgd.

Beeldvullend

De livestream was vrijdag iets over 10 uur ’s avonds en ik zat er klaar voor. Ik was heel erg benieuwd wat Iron Galaxy van deze Golem type character ging maken, de screens logen er niet om en ook ik dacht dat Aganos beeldvullend zou zijn, niks is minder waar. Wanneer er met of tegen Aganos gevochten wordt dan is de camera iets uitgezoomd zodat Aganos niet voor je health- en instinct-meter zichtbaar is. Is er een match zonder Aganos? Dan is de camera net zoals je gewend bent. Slim bedacht met minimale middelen!

Aganos1

Speciale moves

Verder zagen we zijn special moves en die zagen er erg goed uit. Eén van de moves van Aganos is om steen te verzamelen uit de stage en die te gebruiken als armor. Dit kan maximaal vier keer en je tegenstander kan je tot 4 keer niet raken, Daarna heeft de tegenstander weer vrij spel om los te gaan met combo’s. De armor heeft ook een keerzijde want hoe meer chunks je verzamelt hoe langzamer je loopt en je springt ook minder hoog. De chunks die je verzamelt kan je ook naar je tegenstander smijten.

Aganos heeft ook nog een roll move a la Blanka. Deze roll kan uitgevoerd worden in verschillende snelheden of één getimede roll. Ook kan je door twee keer omhoog te drukken tijdens de rol omhoog bouncen, zodat je je tegenstander uit de lucht kunt plukken. Met deze bounce kun je van richting veranderen of terugrollen, uitstekend om een overhead te plaatsen en een combo in te zetten.

De muren komen op mij af

Aangezien Aganos deels van steen is kan hij ook muren oproepen in de arena. Dit betekend dat je hiermee de ruimte van je tegenstander kan beperken en hij wel verplicht is je aan te vallen. Elke muur heeft drie hitpoints voordat de muren breken. De tegenstander kan Aganos ook tegen de grond werken om zo de muren te laten verdwijnen. Aganos kan ook de tegenstander door de muur heen smijten, wat best wel een cool gevoel geeft.

De ultra van Aganos zag er supertof uit, de stage ultra ook, waarin de tegenstander in steen veranderd wordt. Over de gameplay van Aganos is nogal wat te zeggen, het vereist een andere manier van spelen vanwege de armor en je hebt niet echt een special move als een vuurbal of een zone aanval net zoals bij Kan-Rah. Mocht je tegen Aganos spelen dan zal het ook een andere tactiek vragen. Dit is naar mijn mening uitdagend en verfrissend. Aganos zelf ziet er stoer en robuust uit zonder gelijk clunky aan te voelen als bijvoorbeeld Zangief.

De crew van Iron Galaxy legt alles tot in detail uit en je kan zelf de gameplay checken, enjoy!

http://www.twitch.tv/irongalaxy/b/624294939

Vergeet ook niet mijn twitch channel te volgen voor komende livestreams waarin ik Killer Instinct zal spelen en mensen zal uitnodigen voor wat matches!

http://www.twitch.tv/ki_kenshirounblessed

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties