Deze donderdag mocht ik bij studio Excamedia op bezoek, ik heb daar veel gepraat over het bedrijf maar ook erg veel over de industrie zelf. Naast het interview gaan deze gasten mij ook het één en ander leren over het daadwerkelijk ontwikkelen van games. De komende weken zullen jullie dus mijn dagboek kunnen bijhouden over mijn bezoeken aan Excamedia.

Excamedia is een studio in Utrecht, het kantoor bevindt zich in het gebouw van de “Dutch Game Garden”. Als jullie op Firstlook zijn geweest kunnen jullie deze studio kennen van de game “Nanos”, zij hadden vrolijk gekleurde zitzakken voor hun stand staan. Het meest opvallende aan Excamedia is de manier waarop het bedrijf in elkaar zit.

De man waarmee ik een afspraak had, Heiny Reimes, is de coördinator van Excamedia Academy en tevens Creative Director. Het laatste begrijpen julle wel maar ik zal even uitleggen wat de Academy is. Excamedia bestaat voor ongeveer de helft uit stagiairs. Deze jonge gamedevelopers blijven ongeveer een half jaar aan Excamedia verbonden, in plaats van dat zij koffie moeten zetten of saaie klusjes moeten doen gaan deze stagiairs echte games maken. Als Excamedia hier goeie supervisie over heeft en dit goed coördineert kunnen zij heel snel een library van hoge kwaliteit op poten zetten. Persoonlijk vind ik dit een briljant idee, ze geven de stagiairs een stageperiode die geen andere ontwikkelaar ze kan bieden en ze krijgen er zelf ook wat voor terug, iedereen wint.

Naast de Academy heeft Excamedia ook hun eigen core-team die zelf ook met games bezig zijn. Deze kunnen natuurlijk op een grotere schaal aangepakt worden omdat er geen tijdslimiet van een half jaar aan zit, dit betekent natuurlijk niet dat de games van de stagiairs van lagere kwaliteit hoeven te zijn. Later meer over de verschillende games van Excamedia.

Het laatste voor deze week is de introductie van mijn eigen kleine projectje. Ik zal namelijk iedere week een paar uurtjes op het kantoor van Excamedia te vinden zijn om mijn eigen mini-stage te doorlopen. Ik ga namelijk met een beetje supervisie van Excamedia mijn eerste game in Unity maken. De komende weken wordt het dus flink aan de slag voor mij om mezelf een beetje te kunnen bewijzen voor de jongens van Excamedia.

Volgende week meer over de verschillende games van Excamedia en een update over mijn Unity-project.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties