Wat doe je als je een game voorgeschoteld krijgt die een redacteur van jouw website heeft gemaakt. Ga je het coveren? Of doe je het niet? Wij doen het gewoon maar zijn wel eerlijk.

Toen ik een jaar geleden Maarten tegenkwam, waren ze al bezig met de indiegame Nanos. Het deed mij direct erg denken aan Arkanoid (zie het filmpje). Een spel waarin je met een ruimteschip een balletje alla Pong moet kaatsen tegen blokjes. De blokjes klappen kapot en daar komen dan weer goodies uitvallen, die je kan gebruiken voor jouw schip. Het balletje mag niet op de grond vallen, dat kost je een leven. Af was ook echt af. En ja, ik heb dit spel nog gespeeld. Ik ben bijna antiek maar deze tijd was fantastisch.

Nanos: moderne Arkanoid

Stop deze oude game in een nieuw jasje met een multiplayer, co-op en een anticiperende wereld, dan heb je Nanos in een notendop. Het verhaal is simpel, but who cares. Jij bent een virus-bestrijder in het lichaam van een zieke patiënt. De game is toegelaten tot Steam Greenlight en de kans is groot dat het ook op de Xbox One uitkomt. Het leuke van dit bericht is dat het geheel van Nederlandse bodem is. De mannen van Excamedia, die ook onderdeel zijn van de Dutch Game Garden, werken hard aan al hun games. Het was de droom van Maarten Zant om ooit zijn eigen game-bedrijf te hebben. Als je met Maarten, spreekt krijg je direct een glimlach op je gezicht want hij ademt games. Deze kans, die ze nu hebben gekregen, pakken ze met beiden handen aan en daarom gaan we vast nog meer horen van dit bedrijf. Dus bij ons hoor je het eerst over deze toppers! Koop het hier voor maar 5 euries 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maarten Zant
Maarten Zant
7 jaren geleden

Even mijn redacteur pet af en als developer zeg ik bedankt voor dit artikel namens het hele team!