Wij zijn echt gigantisch trots op onze partner Excamedia die we al kennen vanaf het moment dat we nog een forum waren. Excamedia is officieel distributeur geworden van de ANTVR, de VR-bril van de toekomst. 

Excamedia heeft een exclusieve deal gesloten met de Chinese makers van de ANTVR om de bril hier te distribueren. De Chinese producent gaat op deze manier ook de Europese markt kennis laten maken met hun alternatief voor bijvoorbeeld de Oculus Rift en de Samsung Gear.

ANTVR: bril en controller

De ANTVR bevat met een Full HD-scherm meer dan één megapixel per oog. Het beeld word op je netvlies geprojecteerd door middel van een combinatie van holle en bolle lenzen waardoor elke pixel scherp blijft.

70b9e08bae3023320c57fdfed9bff3a3_original[1]

Met de headset op ervaar je een 100-graden-view op een megagroot 4:3-scherm. Hierdoor lijkt het alsof je in een iMax-theater zit, in je eigen huis. De hoofdbeweging bijhouden doet deze VR-bril met zijn interne IMU (Inertial Measurement Unit) die negen assen kan volgen.

028d26a827b712eb286f5ea752a95883_original[1]

Het leuke aan de headset is dat het compatibel is met elk denkbaar apparaat en zowel 2D als 3D kan laten zien. Hiermee heeft de ANTVR ondersteuning voor pc, Xbox, PlayStation en Android. Het enige wat je nodig hebt is HDMI. De bril laat stereoscopisch 3D zien, wanneer een game of film geen stereoscopisch 3D optie heeft, kan het met aparte software alsnog worden omgezet naar stereoscopisch. Wanneer de game alleen 2D is, dan kan de headset gebruikt worden om naar een groot virtueel scherm te kijken als in een iMax.

dfb5de987b662386212f7ae00ded2b61_original[1]

De bril komt altijd met controller en speciale module waarmee je elke gameplatform kunt aansturen. De unieke U2B (USB-2.4GHz en Bluetooth) module is te updaten zodat elk huidig en toekomstig gameplatform aangestuurd kan worden. De wat progressieve controller, in de vorm van een gun, is ook te gebruiken als joystick, of klap hem open zodat het ook als een iets meer eigentijdse controller gebruikt kan worden.

De ANTVR wordt in de markt gezet als goedkoper alternatief voor de “gevestigde orde”. Wat die prijs exact is gaan jullie nog horen.

First Look

Excamedia gaat deze exclusieve deal met de Chinese makers vieren door de bril te showen op Firstlook wat komende zaterdag en zondag plaatsvindt, in Utrecht. Het belooft een waar spektakel te worden waar wij als XboxNederland vanaf het begin bij aanwezig zullen zijn. Excamedia zal een aantal prijzen weggeven, dus houd hun stand goed in de gaten. Naast het feit dat Excamedia distributeur is van de ANTVR, zijn zij ook nog gewoon gameontwikkelaars. Het leuke van het bedrijf is dat ze naast een core team (dat zich richt op de main games) ook een academy runnen. Hierin kunnen studenten die games willen ontwikkelen zich voor aanmelden, om onder goede begeleiding hun eigen game te maken. Kortom, Excamedia doet mooie dingen voor de game-industrie.

We zien jullie graag op Firstlook met de ANTVR bril op! Tot zaterdag.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments