2014, het jaar van niet afgeronde games, het jaar van serverproblemen, maar NIET het jaar van slechte games. Sterker nog, er zijn heel wat toppers verschenen! Vooral in het tweede gedeelte van het jaar. Denk aan GTA 5 voor de next-gen,  Diablo 3, The Master Chief Collection, Assassin’s Creed Unity en Dragon Age: Inquisition. Verder toch ook een aantal interessante nieuwkomers zoals Shadow of Mordor, Destiny en The Crew. Maar wat vindt ik dan de beste? En is er wel een echte slechte game uitgekomen dit jaar?

De nieuwkomers zijn goede toevoegingen, maar niet de beste games en dingen dus ook niet mee in mijn beste game van het jaar. Assassin’s Creed Unity zou mijn beste game kunnen zijn, ware het niet dat deze gewoon veel te vroeg is gereleased. De vele bugs en server-problemen zijn weliswaar snel vergeten als je deze fantastische Assassin’s Creed speelt, maar het mag gewoon niet gebeuren.

Beste game: Dragon Age Inquisition

Nee, mijn stem gaat naar de nieuwste van Bioware. Het onwaarschijnlijk goede Dragon Age Origins wordt na het ietwat teleurstellende tweede deel, met Dragon Age Inquisition overtroffen.

da

Dragon Age Inquisition is een typische Bioware game. Een goed verhaal, goede karakters en een sfeervolle setting, je wordt echt in de game gezogen. Daarnaast zit er een shit-load aan content in de game wat absoluut niet repetitief wordt. De rift en rift-powers voegen iets extra’s toe. Hetzelfde geld voor de quests die te doen zijn in de war room: een groep op missie sturen en er goederen voor terugkrijgen, iets waar Ubisoft patent op heeft.

Het blijft gewoon leuk om het gesprek met metgezellen aan te gaan en romances te ontplooien. Ook onderling praten ze met elkaar, iets wat tijdens missies voor de nodige humor kan zorgen. De core gameplay steekt gewoon goed in elkaar en het lijkt dat ze hier het motto van Blizzard gebruiken: easy to learn, hard to master. De tactical view heb je soms echt nodig om een battle te winnen. Aan alle kanten is deze game goed uitgewerkt, chapeau!

Check hier onze review 

Slechtste game: Need For Speed Rivals

En dan begin je te denken, wat was nu een echte slechte game, een echte tegenvaller. Dan is er bij mij eigenlijk maar één game denkbaar en dat is de domper Need For Speed Rivals. Euh… ja, deze game is in 2013 uitgekomen, maar wel helemaal achterin 2013 en iedereen speelde de game sowieso wel in 2014.

De game ziet er met de Frostbite Engine 3 ontzettend goed uit, lekker actievol met de prachtige auto’s en de weersomstandigheden dringen echt tot je door.

Ik heb deze game zeker een goede kans gegeven. Ik heb het uren gespeeld, maar je valt al wel direct in een sloot van herhaling, irritatie en boringness. De missies zijn inspiratieloos, want je speelt de verplichte timed-events, normale races en escape-missies keer na keer zonder verhaal.

De ontsnappings-missies zijn wel leuk, vooral als je onderweg politie tegenkomt, maar beginnen ook snel te irriteren als blijkt dat je niet ontkomt aan de politie en alle punten mag inleveren als je gepakt wordt, terwijl het als cop, want je kunt ook als agent spelen, ontzettend makkelijk is. Je kunt er op los beuken zonder dat dit ook maar enige gevolgen heeft, de balans is ver te zoeken. En dan heb je punten waarmee je niet echt boeiende upgrades mee kunt kopen.

De wereld waar dit alles in afspeelt ziet er wel mooi uit, maar is niet erg geloofwaardig. Er gebeurt ten eerste niet zoveel en wat er gebeurd dat heeft alleen maar met racen te maken.

De game is leuk voor even, maar met alle herhaling en zonder verdieping kun je ‘em beter achterlaten in de budgetbak.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties