Het nieuws over het afbranden van de Notre Dame in Parijs zal je niet ontgaan zijn. De kans is groot dat een videogame de herbouw gaat ondersteunen.

We praten natuurlijk over Assassin’s Creed Unity die zich in Parijs afspeelt. Maandag zagen we de beelden van een brandende Notre Dame. De schade is groot en dat opnieuw opbouwen zal een tijd en veel kennis vergen.

Men gaat daar waarschijnlijk de expertise van een architect van het Vassar College voor gebruiken. Maar ook het team achter de Ubisoft game van 2014 is in beeld. Gedetailleerde modellen zouden kunnen helpen om de afmetingen van het gebouw precies te zien, iets wat met foto’s onmogelijk is.

Unity speelt zich af in het Parijs van de 18e eeuw en staat bekend om het waarheidsgetrouwe beeld van de stad van die tijd. Level artist Caroline Miousse heeft zo’n twee jaar aan het maken van de Notre Dame kathedraal gewerkt.

De bouw van de kathedraal is gestart in 1163 en heeft 182 jaar geduurd. Na die tijd is de kathedraal nog vele malen gerestaureerd en uitgebouwd. De creatie van Miousse komt het dichtste bij de constructie zoals die rond de 18e eeuw was. Wat er niet aan klopte was de toevoeging van de nu verwoestte toren, deze werd pas later aan het gebouw toegevoegd.

Caroline Miousse,

Ubisoft zelf geeft op Twitter aan dat ze op dit moment nog niet betrokken zijn bij de reconstructie maar dat zij met liefde daaraan mee willen werken. Ook hebben zij een half miljoen dollar geschonken voor de herbouw.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties