Telltale Games heeft het moeilijk en dat is mooi waardeloos. Wat gaat dit betekenen voor de lopende projecten?

Vandaag liet de ontwikkelaar het volgende horen:

Telltale Games heeft vandaag een moeilijke beslissing moeten nemen. De studio zal grotendeels gesloten gaan worden ten gevolge van een jaar lang onoverkomelijke uitdagingen. Vanmorgen hebben wij het grootste deel van ons personeel laten gaan en is er een kleine groep van 25 ontwikkelaars nog bezig om de lopende verplichtingen van het bedrijf te volmaken.

CEO Pete Hawley vertelt in dezelfde verklaring dat:

Het een ontzettend moeilijk jaar is geweest voor Telltale. We zijn bezig geweest om het bedrijf een nieuwe weg in te laten slaan maar helaas hebben we daar de tijd niet voor gehad. Dit jaar hebben we de beste content ooit uitgebracht en hebben daar ook heel veel positieve feedback over gekregen. Maar helaas heeft dit niet tot betere verkoopcijfers geleid. Vandaag zien we, met een zwaar hart, onze vrienden vertrekken om ons merk en vertelstijl over de game-industrie te verspreiden.

Telltale is in 2004 opgericht en heeft sindsdien vele verhalende games uitgebracht. In november werden er al zo’n 90 mensen ontslagen maar waren er ook berichten dat men bezig was met Stranger Things en een nieuwe Wolf Among Us. Deze projecten zijn nu definitief gecanceld.

Op dit moment is het laatste seizoen van The Walking Dead nog bezig en is daarvan pas een van de vier episodes uit. Of dit nieuws de voortgang van de komende episodes zal beïnvloeden, daar hebben we nog geen antwoord op. Episode 2 is klaar en komt binnenkort uit. Zoals eerder aangegeven heeft men verplichtingen (om het verhaal af te maken), ook naar de betalende klanten toe. Zodra wij meer weten, dan horen jullie dat hier.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments