Interview met Phil Spencer over Call of Duty, PlayStation, mobile games en Xbox Game Pass

In een interview voor Official Xbox Podcast bespreekt Spencer de recente overname van Activision-Blizzard-King. Benieuwd wat hij allemaal te zeggen heeft?

Het is je vast niet ontgaan. Microsoft heeft één van de grootste game-uitgevers ter wereld overgenomen voor 69 miljard dollar. De deal geeft Microsoft toegang tot populaire franchises zoals Call of Duty, Diablo, Candy Crush en meer. Je hebt er tijdens de wekelijkse XBNL-podcast vorige week alles over kunnen horen. De overname was twee jaar in de maak en is afgelopen week na maanden van onzekerheid goedgekeurd.

Nu de overname definitief is kunnen we weer vooruit kijken. Vanuit de community is een sterke behoefte aan een roadmap en een toelichting. Wat mogen we als spelers allemaal verwachten? Hoewel er nog veel vragen onbeantwoord blijven, is in een interview van de Official Xbox Podcast verschillende topics gepasseerd.

In bovenstaande video zien we Spencer aan het woord. Zo licht hij toe waarom er voorlopig nog geen games van Activision-Blizzard aan Xbox Game Pass toegevoegd zullen worden. Ook benadrukt hij nogmaals dat hij geen voornemens heeft om games als Call of Duty weg te halen bij PlayStation.

Leuk voor de retro-fans

In het interview geeft Spencer verder aan dat hij all-in wil gaan om oude titels nieuw leven in te blazen:

Als teams terug willen gaan en opnieuw willen kijken naar sommige dingen die we hebben — en er volledig op willen focussen — dan sta ik er helemaal achter.

Over concrete plannen wordt niet gesproken, maar goed nieuws is het natuurlijk wel. Doe mij bijvoorbeeld maar een nieuwe Spyro met alle toeters en bellen die deze generatie consoles te bieden heeft! Welke oude franchises zou jij graag opnieuw spelen?

Welke Activision-Blizzard klassiekers verdienen een comeback?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Mobiele games

Call of Duty was het middelpunt van gesprek afgelopen tijd, maar de ‘echte’ kracht van de overname zit in de mobiele markt. Uitgever King verantwoordelijk voor games zoals Candy Crush is dan ook een belangrijk deel van de overname van Activision-Blizzard-King.

In het interview geeft Spencer aan dat de meeste games op mobiele devices gespeeld wordt.

Het feit blijft dat als je relevant wilt blijven in gaming op een wereldwijde schaal, je een manier zult moeten vinden om relevant te zijn op het grootste platform, en dat is mobiel.

Phil Spencer in gesprek tijdens Official Xbox Podcast

Spencer licht toe dat het niet betekent dat hij alle franchises in mobiele games wil veranderen en dat alles free-to-play zal worden. In tegendeel, diversiteit is belangrijk. Met King verwacht Spencer een sterke partij in handen te hebben die de weg naar mobiele games zal vergemakkelijken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties