Inside Xbox keert op 7 April terug

Tijd voor de nieuwe games!

Het is alweer enige tijd geleden dat we een Inside Xbox voorgeschoteld kregen. Morgen is het weer zo ver! Om 23:00 uur Nederlandse tijd kun je op Mixer de nieuwe Inside Xbox bekijken. Wat mogen we er van verwachten?

Afgelopen maanden zijn de specs van de Series X uit de doeken gedaan en hebben we mogen zien hoe de next gen console er uit komt te zien. Daarmee ligt de weg vrij om komende maanden nieuwe games aan te kondigen. Afgelopen podcast bespraken we hierover al enkele opmerkelijke uitspraken die Phil Spencer recent in een interview heeft gedaan en hebben we dit eens goed onder de loep genomen.

Inside Xbox over Grounded, Sea of Thieves, Gears Tactics en nieuwe aankondigingen

Voor diegene die niet bekend met Inside Xbox zijn. Het is een herhaaldelijk terugkerende show dat door Microsoft zelf georganiseerd wordt. Meestal worden er een aantal van deze shows per jaar via Mixer en andere streamingsdiensten uitgezonden. Tijdens de Inside Xbox shows krijgen nieuwe games vaak wat meer uitleg en wordt er gameplay van getoond. In de aankondigingstrailer zien we dat aanstaande Inside Xbox voornamelijk over Grounded, Sea of Thieves en Gears Tactics zal gaan.

Laten we beginnen met Grounded eens onder de loep te nemen. Over deze titel weten we eigenlijk nog niet zo veel. Na de aankondiging tijdens XO19 hebben we vervolgens tijdens PAX East 2020 wat gameplay beelden kunnen bekijken. Deze game van Obsidian zou in het voorjaar van 2020 in preview uit moeten komen. Ik vermoed dat tijdens de show een releasedatum bekend wordt gemaakt. Meer specifiek denk ik dat deze game wellicht deze week al te spelen zal zijn (maar dat zei ik ook bij de aankondiging van Pax East). Na de Inside Xbox, die overigens 40 minuten zal duren, gaat Obsidian Entertainment een livestream verzorgen waarin zij de single-player aspecten van de game nader zullen toelichten.

Dat tijdens de Inside Xbox ook Gears Tactics aangehaald wordt zal niemand verbazen. De ontwikkelaars van Splash Damage en The Coalition hebben al laten weten dat de game vanaf 28 april te spelen zal zijn. Het is me echter nog steeds onduidelijk wanneer de game exact op de Xbox te spelen is. Is dat ook vanaf 28 april? Of gaat de game als eerste op de pc uitkomen? De communicatie hierover is vaag. Als je bijvoorbeeld op de website van Gears Tactics kijkt dan zie je dat de game vooralsnog alleen voor Windows 10, Steam en Game Pass voor pc te pre-orderen is. Hopelijk krijgen we daar op 7 april meer duidelijkheid over.

Ook is er nieuws over Sea of Thieves te bespreken. Vermoedelijk gaat het hier niet om de maandelijkse content update. Dat past namelijk niet in de timing zoals Rare dat afgelopen jaar iedere maand via eigen shows heeft gedaan. Maar wat dan wel? Tijdens afgelopen podcast hebben wij al lopen speculeren of we ook dit jaar weer een anniversary update mogen verwachten. Vorige jaar werd namelijk het 1-jarig bestaan gevierd door het toevoegen van verhalende content. Dat was rond deze tijd van het jaar en eigenlijk vermoed ik dat ook dit jaar er weer rond eind april een anniversary update te downloaden is. Vorig jaar was deze update overigens niet mis. Ruim 30 uur aan verhalende content werd toegevoegd! Als dat inderdaad ook dit jaar het geval is dan kan mijn voorjaar eigenlijk niet meer stuk!

Verder zal er tijdens de show nieuws uit het ID@Xbox portfolio besproken worden, maar komt ook de Game Pass weer aan bod. Met betrekking tot de Game Pass hebben we natuurlijk tijdens XO19 al een flink kijkje in de keuken gekregen. We hebben toen te horen gekregen dat een groot deel van de Final Fantasy franchise naar de Xbox Game Pass gaat komen. Het zou mij niet verbazen als op de hype rondom de release van Final Fantasy 7 remake (Playstation timed exclusive), Xbox van de gelegenheid gebruikt maakt om deze week te laten weten dat de franchise in de Game Pass beschikbaar komt.

De Xbox exclusive Tell Me Why moet in de zomer van 2020 beschikbaar zijn. Zouden we een releasedatum krijgen?

Wellicht wordt er ook nog wel een nieuwe titel aangekondigd en krijgen we een releasedatum van Tell Me Why. De nieuwe titel van DONTNOD Entertainment die exclusief op de Xbox te spelen zal zijn. Verwacht in ieder geval niet dat er nog meer nieuws over de Series X besproken wordt en ook de prijs hoeven we voorlopig nog niet te verwachten. Grote aankondigingen zal Microsoft vermoedelijk voor de E3 periode bewaren. Kortom, mijn gedachten is dat deze Inside Xbox vooral gaat over de titels die deze lente uit komen en met een beetje geluk krijgen we nog 1 of 2 nieuwe titels voorgeschoteld. Maar goed, laat vooral ook even weten wat jij denkt. Verwacht je nog een aankondiging van een nieuwe game?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments