Tijdens XO19 zagen we voor het eerst beelden van Obsidians nieuwste titel. Grounded moet ‘ergens’ in het voorjaar van 2020 uit gaan komen. Is er al iets bekend?

Laten we eerst maar eens beginnen met het geheugen op te frissen, want het is na XO19 rondom het ontwikkeltraject van Grounded vrij stil gebleven. Grounded wordt door een klein team binnen Obsidian ontwikkeld. De game moet een multiplayer survival game worden. In de game ben je een micromens omgeven door de wrede insectenwereld. Je bouwt en overleeft in deze wereld van creepy crawlers. De aankondiging van de game kwam met onderstaande trailer:

Grounded wordt getoond op PAX East 2020

Afgelopen week heeft Obsidian in een blogpost laten weten dat zij op PAX East 2020 aanwezig zullen zijn. De PAX East vindt in Boston op 29 februari plaats. Het ontwikkelteam van Grounded zal op deze dag een panel organiseren en meer van de game tonen. Hoewel een releasedatum voor de preview van Grounded nog niet gegeven is, staat in dezelfde blogpost genoemd:

Komende weken zullen we meer updates en spannend nieuws met jullie te delen. We kijken hier erg naar uit. Voor nu willen we laten weten dat je waarschijnlijk al zeer snel met Grounded aan de slag kunt. Wil jij een early peak? Zorg dan dat je het Xbox Insider program komende tijd goed in de gaten houdt. Just sayin…

Het kan dus snel gaan. Het zou mij niet verbazen als we direct na PAX East de game in preview kunnen gaan spelen. In ieder geval kijk ik er erg naar uit! Mocht Grounded inderdaad begin maart uitkomen dan kan het wel eens een drukke maand worden voor de Game Pass bezitters. Want behalve Grounded kunnen we namelijk nog twee andere titels uit de Xbox Game Studios verwachten. Op 11 maart komt Ori and the Will of Wisps uit en op 24 maart komt Bleeding Edge uit. De Xbox-lente staat voor de deur mensen. Enjoy!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments