Hoe zit dat precies met die Operations in Gears 5?

In onze Discord-groep hadden we afgelopen week een discussie. Hoe zit dat nou precies met die Operations in Gears 5? Hoeveel weken duurt het? Wat gebeurd er met de opgebouwde progressie? In dit artikel licht ik het één en ander toe.

Even voor de context. Gears 5 bestaat uit een campaign en een online multiplayer. De review van de campaign heb je hier kunnen lezen en de review van de online multiplayer heb je hier kunnen lezen. Om de online multiplayer extra verdieping te geven worden er Operations toegevoegd.

In bovenstaande trailer zien we dat de Operations een duur hebben van 3 maanden en dat er voor de komende 9 maanden een roadmap klaar ligt. Per Operation worden er nieuwe maps, modes, characters en customizations toegevoegd. Zo zullen er de komende periode nieuwe maps toegevoegd worden in Versus en Horde, worden de Tiles uitgebreid in de Escape map-editor en kun je wekelijks op een nieuwe Hive rekenen in Escape.

Tour of Duty

Met elke Operation-periode komt er ook een nieuwe Tour of Duty. De Tour of Duty bestaat uit dagelijkse uitdagingen die voltooid kunnen worden en daar krijg je punten (sterren) voor. Hiermee kun je binnen de Tour of Duty omhoog gaan in rank en aan de verschillende rank zitten timed exclusive cosmetische items verbonden, zoals bloedsprays, banners, expressions en wapenskins.

De dagelijkse uitdagingen kun je in Versus, Horde en Escape voltooien, dus daarin ben je vrij om zelf een keuze te maken. Na 3 maanden eindigt de Operation en dus ook de Tour of Duty. Bij de nieuwe Operation begin je dan weer van voor af aan in de Tour. Je over-all verdiensten en ervaringen zullen we dus vooral terug zien in het progressie systeem dat gelinkt is aan je gamertag en dat je in het startscherm rechtsboven in beeld ziet.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties