Gears 5 Hivebusters uitbreiding verschijnt op 15 december

In 2019 kwam Gears 5 met een campaign en online multiplayer uit. Sindsdien wordt de game regelmatig van een update voorzien. Toch is de Hivebusters expansion uniek te noemen. Waarom is dat?

Afgelopen jaar werd de online multiplayer van Gears 5 regelmatig van nieuwe updates voorzien. We zagen de seizoensgebonden content hun intreden doen en ook heeft de game een Series X|S optimalisatie gekregen. De nieuwe expansie brengt echter meer dan alleen een verandering aan de multiplayer.

Een nieuw verhaal

De Hivebusters DLC brengt voor het eerst verhalende content als uitbreiding op de campaign. In Hivebusters speel je met de characters Lahni, Keegan of Mac. Deze characters ken je van de Escape mode of van de comics, mocht je die lezen. In de Hivebusters DLC krijgen deze characters hun eigen verhaal om te volgen.

Het verhaal van het drietal speelt zich op het Galangi eiland af. De nieuwe campaign zal ongeveer 3 uur duren om te doorlopen. Onderdeel van de update is tevens de toevoeging van een 16-tal achievements (goed voor 210 gamerscore) en een verdere optimalisatie voor de Series X|S. De DLC maakt onderdeel uit van de Game Pass en wordt gratis aan de Gears 5 Game of the Year edition toegevoegd. De Hivebusters DLC is ook los te kopen voor 20 euro.

Heb je Gears 5 nog nooit gespeeld en overweeg je om deze game op te pakken? Je kunt de game spelen zonder de voorgangers gespeeld te hebben. Gears 5 sluit qua verhaal aan op Gears of War 4, maar minder op de andere delen. Bij het starten van Gears 5 krijg je een korte introductie in het verhaal en wordt je dus bijgepraat. Mocht je twijfelen? Wellicht helpen de reviews van de campaign en de online multiplayer in je keuze. Frag out!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments