Voor de vele doorgewinterde FUT-spelers zal dit geen nieuwe inzichten leveren. Maar voor diegene die de handel in spelers in FUT nog nooit hebben geprobeerd, kan dit leerzaam leesvoer zijn.

FUT in FIFA. Het zelf samenstellen van je team met alle spelers die FIFA in zich heeft. Je scoort ze in pakjes en door ze te kopen. Dat pakjes openen is de minst effectieve manier om goede spelers te scoren.
Om maar een voorbeeld te geven, in de promo-packs van 45.000 coins die op dit moment te koop zijn, zie je onderstaande kansen op een goede speler. 5,4% kans dat je een speler pakt die meer dan 87 als score heeft. Dus een pack openen zal je misschien een speler van 83 opleveren maar hij zal voller zitten met spelers van rond de 75. Reken dat je voor die spelers maar zo’n 800 coins beurt en je ziet al dat je bijna nooit winst uit deze pakketjes zal genereren. Met andere woorden, weggegooide coins of geld.

Je kans op een goede speler is gering

Handelen

Maar hoe krijg je dan ooit die dure Virgil van Dijk, die nu vanaf 465.000 coins te koop staat, in je team? Het antwoord is geduld en handelen.

VvD is een prijzig mannetje

In FIFA 20 heeft men je daar een beetje bij geholpen met de SBC oftewel de Squad Building Challenges waarmee je bepaalde spelers of packs kan pakken door een team te maken die een aantal voorwaarden moet voldoen. Dat onderdeel is je startpunt.

Snipen of mass bidding?

FUTBIN biedt je oplossingen

Om die squads in SBC op te bouwen, is er een simpel hulpmiddel op het net waarmee je de goedkoopste oplossing kan vinden: FUTBIN. Een site waarin je onder andere de op dat moment geboden prijzen van spelers kan zien. Maar die je ook voorbeelden geeft van die challenge squads. De plek dus waar men kijkt wat de goedkoopste oplossing is om die challenge voor elkaar te krijgen. En die spelers, die gaan als zoete broodjes.

Nu zijn er twee manieren van handelen: snipen waarbij je telkens je scherm ververst en probeert de speler met de laagste Nu Kopen-prijs te pakken. Een manier die ik niks vind. De andere is mass bidding en die ga ik je stap voor stap uitleggen.

Schrijf je mee?

Je startpunt is dus spelers die je in FUTBIN als oplossing ziet staan. Laten we in dit voorbeeld de Duitse spits Volland nemen. Het eerste wat je gaat doen is kijken wat de laagste ‘Nu Kopen’-prijs van de speler is. Dat zou in dit voorbeeld 1800 coins zijn.

Volland gaat volop voor 1800 weg. Dat bedrag is dus te hoog om te gebruiken
Zoeken op een lager bedrag
Volland wordt niet voor 1500 aangeboden.

Je ziet in de voorbeelden dat je Volland niet vind als je de ‘Nu Kopen’-prijs op 1500 zet. Dat betekent dat als jij Volland wel voor 1500 coins plaatst, hij bijna zeker binnen een minuut verkocht zal zijn. Er zijn nu eenmaal mensen die geen zin hebben om te bieden en gewoon de laagst mogelijke ‘Nu Kopen’-prijs zoeken. Ben jij diegene die de hem voor dat bedrag neerzet, dan is je speler zo weg.

Nu gaat het grote rekenen beginnen. Hoeveel winst wil je uit die speler halen als je hem voor 1600 coins plaatst? Van die 1600 coins gaat 5% veilingkosten af. Dus uiteindelijk geeft de verkoop je 1520 coins. Volgen jullie het nog?

Zeg dat je rond de 500 per speler wil verdienen. Dan mag je biedbedrag nooit hoger zijn dan 1000 coins. Dat maximale biedbedrag zet je in de zoekmachine en walla, de lijst met Volland die voor minder dan 1000 in de lijst staan.

maximaal biedbedrag wat je wil uitgeven
levert dit lijstje op

Op al die spelers (vandaar mass bidding) ga je bieden. Je bepaalt je maximale bedrag en op elke speler zet je dat bedrag. Dit doe je met spelers die tot ongeveer 15 minuten van het einde van de veiling op de lijst staan.

bieden maar!

Ben je daar klaar mee, dan zal je een aardige lijst hebben. Nu komt het lastige, je laat de lijst staan en kijkt er pas weer naar als je kwartier voorbij is. De meeste spelers zullen naar andere gaan maar met een beetje geluk hou je nog een aardig aantal over.

Hebbes!

De volgende stap is simpel. Je controleert nog een keer het laagste ‘Nu Kopen’-bedrag (want die kunnen binnen een paar minuten omlaag of omhoog gaan), kijkt welk bedrag een aardige lijst met spelers laat zien en gaat dan 100 coins onder dat bedrag zitten. Je gepakte spelers zet je dus voor een ‘Nu Kopen’-bedrag van 1600 coins (als we ons voorbeeld volgen).

En verkocht.. 700 ingekocht, 1600 verkocht… Dikke winst

De winst is gegarandeerd, die spelers ben je zo kwijt. Varieer wat in dat ‘Nu Kopen’-bedrag want je bent niet de enige die dit doet. Ga je een lijst van zeg 10 Volland’s voor 1600 neergooien, dan zal de volgende dezelfde truuk doen en ze voor 1500 plaatsen. Dus varieer. Zet de een voor 1600, de volgende voor 1700 en wissel daar tussen. Het is ook raadzaam om hierna een andere speler te zoen om dezelfde methode mee uit te voeren. Maar zeg dat je er 10 verkoopt, dan is dat 5000 coins in een kwartier in de pocket.

Ik doe dit lekker vanaf de bank. FUT heeft een prachtige app waarmee je vanaf je telefoon of je tablet lekker een uurtje kan gaan handelen. Elke dag een uurtje rommelen en, als je het goed doet, je scoort zo’n 10 tot 20K in dat uurtje.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties