Jaaa, daar is ie dan. De Grande finale van ons 4-delige verslag van de geschiedenis van Assassin’s Creed. Ik ga jullie niet langer lekker maken, veel leesplezier!

Voor de andere drie delen ga naar:
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Assassin’s Creed Rogue

Als een soort vreemde eend in de bijt kwam er naast Assassin’s Creed: Unity ook nog een last-gen Assassin’s Creed in 2014 uit genaamd Rogue. De game werd dus bijna gelijktijdig met Unity uitgebracht. Vreemd genoeg was deze alleen voor Xbox 360 bezitters te spelen. Mocht je de games in volgorde van gebeurtenissen willen spelen dan hoort Rogue thuis tussen Black Flag en Assassin’s Creed III.

acrogue

De start

Het verhaal begint zoals bijna altijd in de huidige tijd en we ontmoeten een nieuwe speler die geen naam krijgt maar bij Abstergo Entertainment werkt. Terwijl deze medewerker het geheugen bekijkt van Shay Patrick Cormac, een Assassin die langs de oostkust van Noord-Amerika werkt gedurende de Franse en Indiaanse oorlog, komt hij onverwacht data van een verborgen herinnering tegen die de Abstergo servers infiltreert. Hierdoor gaat het gebouw in lockdown en de speler wordt door Melanie Lemay gerekruteerd om het geheugen van Cormac verder te onderzoeken zodat het systeem weer schoon gemaakt kan worden.

Cormac is een nieuwe aanwinst in de Brotherhood of Assassins en hij werkt onder de uit AC III bekende Achilles Davenport. Achilles ziet wel wat in deze man maar Cormac is niet de makkelijkste en luistert slecht waardoor zijn mentoren toch wel wat gefrustreerd raken. Ze hopen dat ze hem, door hem een actievere rol te geven, wat meer in bedwang te kunnen houden. Achilles geeft Cormac de opdracht om met zijn nieuwe schip, the Morrigan, een Tempeliers afdeling te zoeken die bezig is met het ontcijferen van een Precursor object waardoor er verschillende verblijfplaatsen van de Pieces of Eden kunnen worden gevonden. Dit object is een houten doos en hij is gestolen van de Assassins tijdens een grote aardbeving in Haïti. Met de hulp van Benjamin Franklin vinden ze een Piece of Eden in Lissabon en Cormac krijgt opdracht om deze terug te halen.

141117_104357_assassins-creed-rogue-1408142633151_1920x1080[1]

Twijfel

Maar Cormac krijgt twijfels over de motieven van de Assassins. Hij merkt dat ze weigeren een dialoog aan te gaan met de Tempeliers en vermoordt dan ook met tegenzin de al stervende Tempelier commander, Lawrence Washington. In Lissabon worden zijn twijfels groter als hij merkt dat het terughalen van de Piece of Eden een aardbeving veroorzaakt die de stad vernietigt. Hij verbindt dit met de aardbeving in Haïti en ontdekt dat Achilles en de Assassins kostte wat het kost de overblijvende Pieces of Eden willen hebben. Hij besluit daarop zelfmoord te plegen en het manuscript mee in zijn zeegraf te nemen. Net als hij springt, wordt hij neergeschoten door Louis-Joseph Gaultier de La Verendrye. Shay weet dat niet en denkt dat zijn best vriend Liam dit heeft gedaan. Cormac wordt door een passerend schip gered en komt in New York City uit. Als hij beter wordt, gebruikt hij zijn Assassin skills om de bendes de stad uit te werken. Dit trekt de aandacht van George Monro, de gouverneur van de stad, die Cormac vraagt om de stad weer op te bouwen. Cormac helpt het Britse leger in de vroege campagnes tegen de Fransen en ontdekt dat de groep van Achilles de Fransen steunt. Monro vertelt dat hij een Tempelier is en biedt Cormac, zonder te weten over zijn Assassins achtergrond, een plaats in de orde aan. Cormac neemt dit aan en Monro wordt vlak daarna omgebracht tijdens een aanval op het Britse fort. Cormac wordt dan bij de Tempeliers Grandmaster Haytham Kenway gebracht. Cormac vertelt Kenway dat hij denkt dat de Pieces of Eden geen wapens zijn maar dat ze de wereld bij elkaar houden en hij zweert zijn voormalige medestanders te stoppen voordat er meer rampen gaan gebeuren.

acrogue2

Dit leidt tot de dood van een aantal mensen uit de Brotherhood totdat alleen Achilles en Liam nog over zijn. Hij achtervolgt beide als zij op weg zijn naar een ander Precursor tempel in het poolgebied. In de tempel worden Achilles en Liam door Haytham en Cormac geconfronteerd en worden zij ter verantwoording geroepen over hun acties. Achilles probeert onnodig bloedvergieten te voorkomen maar kan niet voorkomen dat Liam de Piece of Eden per ongeluk vernietigt wat weer een aardbeving veroorzaakt. Terwijl Haytham achter Achilles aan gaat, vecht Cormac met Liam en dood zijn voormalige vriend. Hij weet nog net te voorkomen dat Haytham, Achilles vermoord en zorgt ervoor dat de Assassins stoppen met hun zoektocht naar de Precursor tempels. Haytham schiet Achilles wel in zijn knie.

2641996-assassins_creed_rogue_shay&haytam_1409668980[1]

Met de vernietiging van de koloniale Amerika tak van de Assassin Brotherhood, krijgt Cormac de taak om het artifact te vinden die gebruikt is om de Pieces of Eden te lokaliseren. Cormac zoekt nog zo’n 20 jaar en het brengt hem uiteindelijk naar Versailles waar hij, onder de hoede van Charles Dorian, de vader van Arno, deze ontdekt. Cormac brengt Charles om en vertelt de stervende man dat hij een nieuwe revolutie in Amerika niet kan voorkomen en neemt het artifact mee.

Terug in de huidige tijd haalt de speler Cormac’s geheugen terug en onder leiding van Otso Berg, een Tempelier, uploaden zij deze in het Assassin netwerk waarna duidelijk wordt dat het Achilles Davenport bijna was gelukt de wereld te vernietigen. Dit resulteert bijna direct in een hack in Abstergo’s systeem en de vernietiging van alle gegevens over de Precursors. Als beloning krijgt je als speler de keuze om je aan te sluiten bij de Tempeliers, of te sterven. Voordat je die keuze maakt, is de game afgelopen.

 

acunity

Assassin’s Creed Unity

Het is 13 november 2014 als Assassin’s Creed Unity uit komt, de eerste Assassin’s Creed van de huidige generatie consoles. De game plaatst ons in de huid van sluipmoordenaar Arno Victor Dorian ten tijde van de Franse Revolutie. Arno is de zoon van een Franse nobelman en sluipmoordenaar genaamd Charles Dorian. De game begint als de vader van Arno vermoord wordt in het Paleis van Versailles door tempelier Shay Patrick Cormac. Arno wordt door de tempelier grootmeester van Versailles genaamd de La Serre opgenomen, zonder dat hij weet dat hij nu eigenlijk woont bij de vijand. Arno raakt ondertussen bevriend met de dochter van de La Serre: Elise. Arno raakt helemaal op het verkeerde pad en komt uiteindelijk in de Bastille (gevangenis) terecht.

In de tussentijd gaan we naar het heden en komen er achter dat we de ervaringen van Arno ervaren via een gameconsole van Abstergo. Jij ervaart als speler namelijk de herinneringen van Arno. Plots hacken de Assassins in je connectie en rekruteren jou om een filosoof te vinden.

Assassin's Creed Unity

Terug in het 18e eeuwse Frankrijk vinden we Arno nog steeds in de Bastille, waar het leven bepaald geen pretje is. Echter raakt Arno in de gevangenis bevriend met een Assassin genaamd Bellec. Deze besluit Arno te recruiteren voor de assassins en te trainen. Tijdens de bestorming van de Bastille (een moment wat wordt gezien als het startsein van de Franse Revolutie) weten Arno en Bellec te ontsnappen uit de gevangenis.

Wanneer Arno terug keert komt hij er achter dat Elise een Tempelier is geworden en eigenlijk zijn vijand is. Via deze weg komt Arno er ook achter dat haar werkgevers de opdracht voor de dood van Arno’s vader hebben gegeven. Arno besluit dat het tijd is zijn skills die hij geleerd heeft van Bellec te gebruiken om wraak te nemen. Terwijl Arno achter de hoge pieven van de tempeliers aan gaat, komt hij een smid genaamd Germain tegen. Arno ontdekt dat Germain de filosoof is. De filosoof is van plan om Koning Louis XVI van Frankrijk af te zetten en te vermoorden. Arno probeert dit te voorkomen, maar hij is te laat…

Een duistere tijd breekt aan, maar met een vreemd tintje als Arno de Assassin en Elise de Tempelier besluiten samen te werken. Na lang discussiëren wordt dit goedgekeurd door de leiders van de Assassins, dit tot afschuw van Bellec. Deze is hier op een gegeven moment zo klaar mee, dat hij een plan smeedt om de leiders van de Assassins te vermoorden. Arno komt hier net op tijd achter en na een gevecht met zijn oude leermeester wint Arno en vermoordt de doorgeslagen Bellec. Arno wordt door de Assassins verbannen omdat hij hun credo heeft gebroken en raakt in een diepe depressie waarin drank zijn beste vriend is. Het is Elise die hem weet te vinden en smeekt om terug te komen om het gevecht tegen de Tempeliers voort te zetten. De Tempeliers zijn nu op hun allersterkst omdat de filosoof nu ook de functie van de La Serre als hoofd grootmeester heeft overgenomen. Na een lange achtervolging weet Arno de filosoof te confronteren met zijn daden. Na een heftig gevecht, waarin de filosoof opeens over het zwaard van Eden beschikt weet Arno de filosoof te verslaan maar tegen een prijs: de dood van Elise. Hierna besluit Arno om te blijven vechten voor Frankrijk in de naam van Elise. Einde…

2663678-acu_dead-kings_dlc_5-windmill_perch

Dat waren ze, alle delen van de hele geschiedenis van Assassin’s Creed (behalve Bloodlines van de PSP, maar die mag je gerust overslaan). Je bent nu helemaal klaar om te beginnen in Assassin’s Creed Syndicate. Ik hoop dat jullie er van genoten hebben. Graag pak ik de gelegenheid aan om onze Rob en Niels te bedanken voor hun hulp en inzet, zonder hen was deze trip door het verhaal van Assassin’s Creed niet tot stand gekomen, bedankt jongens!

Voor de andere drie delen ga naar:
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Niels van der Grift
Niels van der Grift
7 jaren geleden

Graag gedaan! Mooie stukken hebben we hier toch ook op de website hè, oh oh oh

Michel
Michel
7 jaren geleden

Echt toppie geschreven heren!! Ga vooral zo door met jullie website!