Yes, we staan nog een week van de release van Ubisoft’s Assassin’s Creed Syndicate. Het nieuwe deel in de Assassin’s Creed-saga. Maar hoe zat het verhaal ook al weer in elkaar? En hoe ontplooide het eerste deel in de serie zich tot de grondlegger van een van de grootste gamefranchises ter wereld? We nemen je de komende dagen mee op ontdekkingsreis door de wereld van Assassin’s Creed!

Voor de andere drie delen ga naar:
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Let op! Dit artikel kan spoilers bevatten met betrekking tot de consolesaga (spinoffs en DLC daar gelaten) van Assassin’s Creed!

Assassin’s Creed
Altaïr in Assassin's Creed
Altaïr Ibn-La’Ahad

Project Assassin, dat was de codenaam die Ubisoft in het begin gaf aan een game waarin een sluipmoordenaar de hoofdrol speelt. Project Assassin word in 2006 tijdens het Microsoft X05-evenement op de E3 voorgesteld als Assassin’s Creed, een game die direct het publiek voor zich weet te winnen met zijn prachtige omgevingen, sluipmoordenaar, innovatieve besturing, realistisch vechtsysteem, enorme vrijheid en parcoursen. Het is vervolgens 15 november 2007 als de game uit komt.

We gaan naar het Syrië in de 12e eeuw ten tijde van de Derde Kruistocht. We lopen in de schoenen van Master Assassin Altaïr Ibn-La’had, terwijl we in het heden in de schoenen van Desmond Miles stappen. Heden? Ja, heden inderdaad, want de game begint namelijk wanneer Desmond gevangen wordt genomen door Abstergo, een bedrijf wat de Animus heeft ontwikkeld. De Animus is een machine die gebruikt wordt om de gedachten van Altaïr te onderzoeken, hier is echter wel iemand van zijn nageslacht voor nodig, je raadt het al: Desmond. Terug naar de 12e eeuw, Altaïr verbreekt in het begin drie geloften (blijf met je mes van het vlees van onschuldigen af, verschuil je in open zicht en verraad nooit de brotherhood) van de Assassin’s Brotherhood, terwijl hij probeert te voorkomen dat Robert de Sablé een artifact genaamd de Piece of Eden steelt. De Piece of Eden is een ronde, gouden bal die in de tijd van Adam en Eva gebruikt werd om mensen te laten werken als slaven. Dit kon omdat er een unieke neurotransmitter, geïmplementeerd in het menselijk brein, reageert op de Piece of Eden. Wie deze bal in bezit heeft, beschikt dus eigenlijk over ultieme macht.

Desmond Miles in Assassin's Creed
Desmond Miles

Na het breken van de geloften wordt Altaïr door de meester van het genootschap, Al Mualim, terug gezet naar de rang van beginneling. Als Altaïr ooit zijn rang van Master Assassin terug wil dan zal hij een belangrijke taak moeten volbrengen: het executeren van de negen geridderde Tempeliers waaronder Robert de Sablé. Uiteindelijk weet Altaïr alle Tempeliers te doden, maar op het sterfbed van de Sablé komt hij achter een groot geheim: er is namelijk een tiende Tempelier. Zijn naam? Al Mualim, leider van de Assassin’s Brotherhood en nu in het bezit van de Piece of Eden.. Altaïr reist zo snel als hij kan terug naar de Brotherhood en gaat het gevecht aan met Mualim. Tijdens het gevecht gebruikt Mualim de Piece of Eden om illusies op te wekken bij Altaïr, met veel moeite weet hij uiteindelijk Mualim te verslaan. Wanneer Altaïr vervolgens de Piece of Eden oppakt, zien zowel hij als Desmond een holografische map verschijnen die de locaties van nog meer artifacten laat zien. Desmond wordt vervolgens uit de Animus getrokken en komt erachter dat Abstergo hem wil vermoorden, hij wordt echter gered door Lucy Stillman, een Assassin die als mol binnen Abstergo werkt. Lucy vertelt Desmond dat hij niet het eerste testpersoon is en dat ze hem gered heeft omdat ze zijn gedachten misschien nog nodig heeft voor verder onderzoek in de Animus. Na deze informatie komt Desmond er achter dat hij beschikt over Eagle Vision, een blik waarmee men dingen kan zien die je niet ziet met het blote oog. In zijn slaapkamer van Abstergo, met behulp van zijn Eagle Vision, vindt Desmond een notitie van de vorige testpersoon waarop te lezen valt dat de wereld zijn einde nadert in 2012…

Assassin’s Creed II
Assassin's Creed
Ezio Auditore Da Firenze

Het is twee jaar later, om precies te zijn 20 november 2009 als Assassin’s Creed II in Europa uitkomt. We beginnen het verhaal in het heden wanneer Lucy Stillman en Desmond Miles ontsnappen uit Abstergo. Desmond wordt vervolgens door Lucy mee genomen naar een veilig onderkomen en voorgesteld aan Lucy’s vrienden. Haar vrienden bestaan uit historicus Shaun Hastings en ICT’er Rebecca Crane. Desmond wordt vanuit de Animus al gauw naar de gedachten van Ezio Auditore Da Firenze getransporteerd. Ezio is een jonge Italiaanse edelman die leeft in het Florence van de 15e eeuw. Al gauw na het beginnen van de game worden de vader en broers van Ezio geëxecuteerd door een corrupte edelman die voor de Tempeliers werkt. Ezio zweert wraak, maar vlucht eerst met zijn moeder en zus naar de villa van zijn oom Mario in Monteriggione. Mario hoort van Ezio’s lust naar wraak en besluit hem te trainen tot Assassin. Na het afronden van zijn training en het afleggen van het credo, bedenken Mario en Ezio een plan om wraak te nemen op de Tempeliers. Ze komen er al gauw achter dat het hoofd van de Tempeliers, Rodrigo Borgia is die tevens de opdracht heeft gegeven voor de executie van de familie Auditore. Ezio sluit een vriendschap met een uitvinder (een zekere Leonardo Da Vinci) en mede met de hulp van zijn uitvindingen begint Ezio de Tempeliers één voor één uit te schakelen tot hij er op een gegeven moment achter komt dat Rodrigo Borgia een appel in zijn bezit heeft. Deze appel is in werkelijkheid de Piece of Eden! Ezio weet Borgia in de val te lokken en dwingt hem de Piece of Eden af te geven. Na het overhandigen hiervan weet Borgia de benen te nemen.

In de jaren daarna is Ezio constant bezig met onderzoek en terwijl hij hiermee bezig is, stijgt hij in rang bij de Brotherhood en gaan er geruchten rond dat hij wel eens de profeet kan zijn die in een codex van de Brotherhood werd beschreven. Tien jaar later zien we Ezio als een volwassen en wijze man de gerechtigheid bewaken. Ezio komt er echter tot zijn ongenoegen achter dat Borgia tegenwoordig werkzaam is als paus en de naam Paus Alexander VI gebruikt. De macht die hij nu over de kerk heeft, gebruikt hij om de Tempeliers te ondersteunen en waar nodig te versterken. Ezio besluit om in actie te komen en gewapend met de appel infiltreert hij het Vaticaan. Ezio vecht, wint en confronteert Borgia met zijn bevindingen en door hem onder druk te zetten, ontdekt hij dat de staf die Borgia bij zich heeft de Papal staf heet en ook bekend staat als een Piece of Eden. Ezio gunt Borgia genade, maar gebruikt de Papal staf en de appel om vervolgens een eeuwenoude kamer vol met technologie te ontdekken. In de kamer komt een holografisch beeld van een vrouw tevoorschijn die de naam Minerva draagt. Minerva praat via Ezio tegen Desmond en vertelt hem hoe haar gemeenschap de aarde van de eerste mensen had voorzien, maar dat een grote ramp de mensheid bijna weg had gevaagd. Minerva waarschuwt Desmond dat er weer een soortgelijke ramp aan zit te komen en dat de toekomst van de mensheid in zijn handen ligt. Hierop wordt het onderkomen van Desmond, Lucy, Rebecca en Shaun geïnfiltreerd door Abstergo en vluchten ze voor hun leven. To be continued…

Voor de andere drie delen ga naar:
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments