Namen we jullie afgelopen week al mee naar deel 1 van de geschiedenis uit de wereld van Assassin’s Creed, vandaag is het tijd voor deel 2. Want hoe zat dat nou ook alweer met al die personages en dat verhaal? Nou ga er maar even goed voor zitten!

Voor de andere drie delen ga naar:
Deel 1
Deel 3
Deel 4

AC1

Assassin’s Creed Brotherhood

Het is 19 november als Assassin’s Creed: Brotherhood uit komt. De game wist tijdens de onthulling al direct menig gamers hart te winnen met zijn nieuwe optie: het opzetten en beheren van je eigen brotherhood. In het heden worden we direct terug gestuurd naar de laatste gebeurtenis uit Assassin’s Creed, namelijk de infiltratie van de schuilplaats van Desmond, Rebecca, Lucy en Shaun door Abstergo. Men weet te ontsnappen in een bus en onderweg duikt Desmond direct in de Animus, terwijl Lucy aan geeft dat ze een veilig onderkomen weet.

We komen weer terecht in 1499. Ezio is verward over wat hij allemaal heeft gezien, maar hij kijkt uit naar een rustig leventje. Hij probeert de Papelstaf mee te nemen, maar deze wordt verzegeld door de Kerker. Samen met Mario verlaat hij Rome en keert terug naar Monteriggione, Ezio geeft de Appel aan Mario om deze te bewaken. Zijn goede vriend en filosoof Niccoló Machiavelli is minder blij dat Ezio er voor gekozen heeft om Rodrigo Borgia te laten leven. En met een reden. Een vrouw met de naam Caterina Sforza komt namens de hertog van Milaan hulp vragen aan de sluipmoordenaars in haar gevecht tegen de Borgia’s. Kort daarna wordt Machiavelli’s angst werkelijkheid want Monteriggione wordt verwoest en geplunderd door Cesare Borgia, de zoon van Rodrigo Borgia. Tijdens de aanval op de stad komt Mario om het leven. Daar komt ook nog eens bij dat Caterina wordt ontvoerd. Ezio heeft direct spijt van zijn genade, daar hij zwaargewond het bewustzijn verliest op de weg naar Rome.

AssassinsCreedBrotherhoodGroupShot

Ondertussen wordt Desmond in het heden wakker achterin de bus. Ze zijn gearriveerd bij de Villa van Mario in Moteriggione. Lucy vertelt Desmond dat ze Ezio’s Appel wil vinden aangezien zij denkt dat deze sterk geladen is omdat Minerva deze aanraakte. Desmond en Lucy gaan direct de kelder van de villa in en worden direct opgesloten. Samen vinden ze een geheime gang die gebruikt werd door Ezio en de burgers om te vluchten tijdens de aanval van Borgia, via deze gang weten ze uiteindelijk Shaun en Rebecca binnen te laten. In de kelder en bij de villa ziet Ezio een visioen van een bebloede Ezio en tekens op de muur die met Eagle Vision veranderd worden in een reeks cijfers. Van de kelder maken Lucy, Shaun, Rebaecca en Desmond een hoofdkwartier en na het opzetten van de Animus duikt Desmond weer de gedachten van Ezio in.

Ezio ontwaakt in een wildvreemd huis. Hij wordt verzorgd door een vrouw die hem vertelt dat een man hem bij haar heeft gebracht. Ze vertelt ook dat de man wapens en een gevechtsuitrusting voor hem heeft achter gelaten. Nadat hij medicijnen van de dokter heeft gehad, besluit Ezio om op pad te gaan om zijn goede vriend Niccolo Machiavelli te bezoeken. Machiavelli vertelt Ezio dat Rome zwicht onder de dictatuur van de Borgia’s en hij komt er ook achter dat een externe partij genaamd de Followers of Romulus. Vanuit Tibereiland het centrum van de stad begint Ezio aan zijn missie om de Borgia’s tegen te houden. Om dat te doen vernieuwt Ezio zijn banden met het sluipmoordenaarsgilde, de courtiers, dieven en huurlingen.

AC2

Ezio begon de Brotherhood op te zetten door wanhopige inwoners van Rome te rekruteren. Ook nam hij jonge amateur assassins aan. Nadat de gerekruteerde assassins klaar waren met hun training stuurde Ezio ze naar Europa om aldaar missies uit te voeren. Ezio begon de Borgia’s pas echt dwars te zitten door in bepaalde gebieden wachttorens en oorlogsmateriaal van Leonardo Da Vinci te vernietigen en kapiteins te executeren. Als kers op de taart liet hij met behulp van zijn assassins Franse ondersteuningstroepen in de val lopen en vermoorden. Aangezien de invloed van de Borgia’s hierdoor een behoorlijke knauw op liep wist Ezio vervolgens twee belangrijke generaals (bankier Juan Borgia en de franse generaal Octavian de Valois) binnen Borgia’s kring te executeren. Ezio komt erachter dat een acteur genaamd Pietro Rossi een sleutel heeft naar het paleis, deze gebruikt hij om te kunnen afspreken met zijn minnares: Lucrezia Borgia de zus van Cesare. Ezio komt er tevens achter dat Cesare zijn persoonlijke huurmoordenaar Micheletto Corella achter Pietro heeft aangestuurd. Ezio weet Pietro te redden en laatstgenoemde geeft hem de sleutel naar het paleis.

Nadat Ezio het paleis heeft weten te infiltreren is hij al snel getuige hoe Rodrigo Borgia word vermoord door zijn eigen zoon Cesare. Cesare komt erachter dat Lucrezia weet waar de Appel is gebleven en dwingt haar de locatie te vertellen. Deze ligt in het Basillica di San Pietro. Op het nippertje weet Ezio de Appel voor Cesare’s handen weg te grissen en met behulp van de Appel roeit Ezio het volledige leger van Cesare uit. Voor de poort van Rome gaan Cesare en zijn overgebleven mannen het gevecht aan met Ezio en zijn assissins. Ezio wint en Cesare word door Fabio Orsini, bevelhebber van de nieuwe orde van de paus gearresteerd. Geboeid vertelt Cesare aan Ezio dat hij niet lang vast zal zitten en dat hij nooit vermoord zal worden door wie dan ook.

Assassins-creed-brotherhood-screenshot-big

Thuis gekomen maakt Ezio zich zorgen om de woorden van Cesare en hij bespreekt dit met Leonardo. Deze raadt Ezio aan om te kijken of de Appel geen uitkomst kan bieden door in de toekomst te kijken. Ezio twijfelt maar uiteindelijk besluit hij toch om de Appel te gebruiken. In de toekomst ziet hij inderdaad hoe Cesare zich bevrijdt. Ezio bedenkt zich geen moment en wil vertrekken als Leonardo zijn zorgen over de Brotherhood zonder hem uit. Ezio vertrekt met de woorden: deze Brotherhood is opgericht om te blijven bestaan, met mij of zonder mij.

Na een lange speurtocht vindt Ezio de locatie van Cesare Borgia. Deze bevindt zich in een toren bij de slag om Viana in Spanje. Ezio drijft hem in het nauw en verslaat hem. Cesare zegt tegen Ezio dat hij er op staat dat hij niet door een man wordt vermoord, Ezio laat hem over aan ‘de handen van het lot’ en gooit hem van de toren, waar Cesare eindelijk zijn dood vindt. Ezio neemt vervolgens de Appel mee naar de Tempel van Juno onder het Santa Maria Aracoeli en verstopt deze vervolgens in de kluis.

In het heden wordt Desmond wakker uit de Animus. Hij hoort zijn vrienden al druk discussiëren over de locatie van de kluis. Desmond realiseert zich dat hij een teken op de deur van de kluis heeft gezien die hij herkent. Het is hetzelfde teken als op de kluisdeur stond. Het blijkt dat de kluis een gesproken wachtwoord nodig heeft en Shaun komt er al gauw achter dat de reeks cijfers die Desmond met Eagle Vision zag de 72 namen van God zijn. Het wachtwoord blijkt dus 72 te zijn. De groep vrienden haasten zich naar het Colosseum in Rome, aldaar gaat Desmond in zijn eentje verder. Tijdens de tocht naar de kelder ziet Desmond visioenen van Juno die tegen hem praat, uiteindelijk weet Desmond een deur te vinden en laat zijn vrienden binnen. Na een reeks puzzels en het spreken van het wachtwoord verschijnt een platform met de Appel. Direct na het aanraken ervan verschijnen holografische symbolen. Wanneer Desmond vervolgens de Appel oppakt, stopt de tijd en verschijnt Juno. Juno neemt bezit van Desmond en dwingt hem zijn hidden blade te gebruiken en Lucy neer te steken. Zowel Desmond als Lucy vallen neer in een plas bloed. Vervolgens klinken de stemmen van William Miles en Harlan T. Cunningham die zeggen dat Desmond in een shock is geraakt. William beveelt tegen de zin van Harlan in om Desmond terug in de Animus te stoppen. Harlan is het hier absoluut niet mee eens omdat Desmond nu in een coma ligt, maar William geeft aan dat Desmond zich hier wel door slaat. En zo eindigt het verhaal van Assassin’s Creed Brotherhood.

Assassin’s Creed Revelations

Assassins_Creed_Revelations_Cover[1]Na het einde van Brotherhood die zich in het Colosseum afspeelt en waarbij Lucy Stillman het leven verliest, vinden we Desmond in een comateuze staat terug in de Black Room van de Animus. Daar krijgt Desmond de boodschap dat hij pas uit de coma kan komen als hij de overgebleven herinneringen van zijn voorouder Ezio herbeleeft.

Het is 2011 wanneer dit deel van de franchise uitkomt. Het is het vierde grote deel in de serie en een direct vervolg op Brotherhood. We zijn op het punt aanbeland dat we met een oude Ezio te maken hebben. Revelations laat dit goed zien. In deze 3e game uit de Assassin’s Creed 2 trilogy is Ezio te zien met een oud gezicht. Het is Ezio in zijn nadagen en zijn laatste optreden als de held in deze serie. Het speelt zich voornamelijk af in een 16e-eeuws Constantinopel, de belangrijkste stad in Europa in die tijd, op de plek die nu Istanboel heet. Ezio ontmoet daar een plaatselijke Assassin, Yusuf genaamd. Deze jonge Turk maakt een aanpassing aan zijn geheime mes waardoor hij aan de linkerhand een haak krijgt die hij kan gebruiken om langs touwen door de stad heen te glijden en tegen muren te klimmen. Ezio helpt Yusuf om delen van de stad terug te veroveren op de Tempeliers. Tijdens de verovering van Maysaf, een Assassins bolwerk in handen van de Tempeliers, ontdekt Ezio de bibiliotheek van Altaïr. Daar leert hij over het bestaan van 5 schijfvormige sleutels die nodig zijn om de deur naar de bibliotheek te openen, die onder andere onder het paleis van de Ottomaanse Sultan en in Constantinopel liggen. Hij raakt bevriend met een jonge student die Suleiman heet. Ezio komt erachter dat de sleutels door Niccolo Polo zijn verborgen. Terwijl hij op zoek gaat naar de oude Polo handelspost komt Ezio Sofia Sartor tegen. Een jonge Italiaanse reiziger en boekenverzamelaar en hij wordt verliefd op haar. Met haar hulp vind hij de overgebleven sleutels.

De sleutels

Assassins-Creed-Revelations-Promo-Image-646x325[1]

Ondertussen is er totale chaos in Constantinopel omdat er een conflict is tussen Prins Ahmet en zijn broer Selim over wie het sultanaat gaat overnemen. Suleiman laat Ezio weten dat hij Selim’s zoon is en dus ook een prins en dat hij vermoedt dat de Tempeliers achter deze ruzie zitten. Ezio ontdekt dat Manuel Palaiologos bezig is om een leger te vormen waarmee hij de Ottomanen wil omverwerpen en het Byzantijnse rijk weer leven in wil blazen. Ezio vermoordt Manuel en vindt de laatste sleutel. Dan ontdekt hij dat Ahmet het brein achter dit Tempeliers complot is waarmee hij Altaïrs bibliotheek open wil krijgen.

Gedurende deze gebeurtenissen gebruikt Ezio de sleutels die hij in zijn bezit heeft om zo delen van Altaïrs leven terug te zien. In Constantinopel ontdekt Ezio dat Ahmet, Yusuf heeft omgebracht en Sofie heeft ontvoerd. Ahmet eist de sleutels in ruil voor Sofia’s leven. Ezio stemt in maar zodra Sofia veilig is, zet hij de achtervolging in en haalt de sleutels terug. Ondertussen executeert Selim Ahmet. Selim dwingt Ezio de stad te verlaten en waarschuwt hem nooit meer terug te komen. Na deze herinnering begint de Animus data te verwijderen, waaronder het deel waar Desmond zit. De entiteit die Desmond helpt, Sixteen genaamd, offert zichzelf op waardoor Desmond blijft bestaan.

Ezio en Sofia keren terug naar Masyaf waar Ezio de sleutels gebruikt om de bibliotheek van Altaïr te openen. Maar die is, op Altaïrs skelet en een zesde sleutel na, leeg. Hij ontdekt dat deze bibliotheek niet gebouwd is om boeken in te verzamelen maar het meer een kluis was voor Altaïrs Apple of Eden. Door de sleutel leert Ezio dat Altaïr zichzelf had in de kluis had opgesloten om zo zijn geheim veilig te stellen tegen de Tempeliers. Ezio laat de Apple achter in de bibliotheek en begint direct tegen Desmond te praten, niet wetende wie of waar hij is maar wel dat hij meekijkt. Hij vertelt Desmond dat hij zich realiseert dat hij een doorgeefluik voor een bericht is en dat hij hoopt dat Desmond de antwoorden vindt op de vragen die hij en Altaïr hebben onthuld.

Jupiter

Dan wordt Desmond opeens benaderd door Jupiter, een lid van de eerste generatie mensen, de First Civilization. Hij legt uit dat hij vele kluizen heeft gebouwd om daarin methodes te bestuderen waarmee hij de planeet voor vernietiging kon behoeden. Al deze informatie is naar een centrale kluis verzonden waar de data getest werd. Geen enkele methode was effectief en ze waren niet in staat om de zonnevlammen te stoppen die hun beschaving heeft vernietigd. Jupiter laat Desmond de locatie van de centrale kluis zien die ergens in New York moet zijn en hij vertelt hem dat hij de planeet moet redden van een tweede komende zonnevlam.

Met die woorden ontwaakt Desmond uit zijn coma en vindt hij Rebecca en William die bij hem staan, samen met Shaun die teruggekeerd is uit Rome. Desmond vertelt hen dat hij weet wat ze moeten doen. Ondertussen wordt de centrale kluis ondergronds geactiveerd.

Hiermee eindigt het verhaal rond Ezio. Het deel wat hierop volgt staat een stuk verder af van deze oorspronkelijke verhaallijn en het lijkt erop dat men met deel 3 een nieuwe verhaallijn wil starten.

Voor de andere drie delen ga naar:
Deel 1
Deel 3
Deel 4

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments