Het was op de Gamescom een gezellige boel. In Hal 3 kon je de indies vinden en wij hebben even gepraat met de jongens van Crazy Monkey Studios over de console versie die in oktober dit jaar uit gaat komen. 

Op de donderdagmiddag van GamesCom gingen wij, Niels en Brian, een kijkje nemen bij de makers van Guns, Gore, Cannoli. Zij meldden ons dat de game een console versie krijgt, namelijk de Xbox One en PS4. Deze versie krijgt een Versus mode waar je met vier man tegelijk elkaar kan afknallen. We startte even een potje en eerlijk gezegd wilde we na het potje direct een nieuw potje doen! Waarom is versus zo leuk?

Variatie, doch simpel

Om elkaar af te knallen, heb je een beperkt aantal wapens en dat is totaal niet erg. Het varieert van een tommy gun tot bazooka tot vlammenwerper. Je hebt molotovs en granaten om te gooien en dat allemaal in een level dat niet al te groot is. Dat is maar goed ook, want als het groter zou zijn, dan zou je te makkelijk langs elkaar heen kunnen lopen. Nu is de confrontatie met andere spelers juist goed en uitdagend. Wat ook nieuw is, de keuze aan characters waar je mee kan spelen. Er zijn nu skins van vele soorten helden uit hele andere periodes/films/series, zoals je hieronder kan zien.

gunsgore2

2015-08-09 14.53.05

 

Brian en ik hebben een paar keer flink gelachen door de chaos op het scherm en vooral de manier waarop je elkaar dood maakt. Soms vliegt er een granaat door de muur en neemt het onverwachte buigingen zodat iemand doodgaat. Of iemand schiet een raket en je komt net met je hoofd boven de vloer. Het is simpel, maar oh zo leuk! Een geslaagde extra mode voor de consoleversie dus. Er zijn nu zeven gevechtsarena’s, maar dat wordt misschien later nog uitgebreid met extra levels.

De consoleversies komen in oktober uit. De Xbox One controls zullen gelijk zijn aan die van de Xbox 360 controller voor de PC, dus dat scheelt. Verder kijken we uit naar chaotische potjes met de redactie van Xbox Nederland.nl. Dan gaan we zeker weer op Twitch streamen en met onze community samen spelen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties