Al jaren zijn we bij een groot aantal consoles gewend dat je je oude games er niet op kon spelen met als gevolg dat je de oude console moest houden. En emulators zijn ook niet altijd je van het. Ineens, vroeg in 2015, stuitte ik op een gerucht…..

360 GRADEN OM

Toen de Xbox 360 uitkwam wilde ik graag mijn oude games van de  eerste Xbox kunnen blijven spelen maar daar was geen support voor bij Microsoft. Dus een nieuwe console betekende nieuwe games kopen. Ik vond dat destijds erg jammer omdat ik een aantal games op de Xbox erg tof vond (Psi-Ops was echt mijn favoriet naast Ninja Gaiden).

Windows 10 Wallpaper HD

Nu zijn we inmiddels bij de Xbox One belandt en Microsoft zou bezig zijn met een nieuwe browser (Spartan genaamd) welke ook op de Xbox One te gebruiken zou zijn. Dit zal Microsoft waarschijnlijk tijdens hun Windows 10 Event binnenkort gaan presenteren waar ze ook over DirectX 12 en Windows 10 zullen uitweiden. Het gerucht dat Spartan de mogelijkheid heeft om  xbox 360 games te spelen in deze nieuwe web browser.

Spartan

SPARTAANS

Hierna zou het kunnen  zijn dat, omdat de Xbox One ook dvd’s kan herkennen, je de 360 game-disc in de Xbox One doet waarna vervolgens de game zal starten via Spartan. Een andere mogelijkheid is de manier waarop Sony dat doet, namelijk de digitale versie van je oude games via de Store te kopen waarna ze te spelen zouden zijn in Spartan. Het kan alle kanten op zoals dat gaat met een gerucht.

We zullen moeten afwachten waar dit heen gaat en wat Microsoft er over zegt tijdens hun event deze maand. Ik ben heel benieuwd en ben helemaal vóór backwards compability, altijd al geweest. Het zou echt een goede stap zijn van Microsoft om dit te introduceren. XboxNederland.nl houdt je uiteraard op de hoogte!

Xbox HD

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Heiny Reimes
9 jaren geleden

Wow, als dat zou kunnen, dan stap ik ook over naar de XBone… Gezien ik mijn 110+ x360 spellen kan doorschuiven :).

Heiny Reimes
9 jaren geleden

Wow, als dat zou kunnen, dan stap ik ook over naar de XBone… Gezien ik mijn 110+ x360 spellen kan doorschuiven :).