Het Project Scorpio heeft nog veel geheimen. Soms wordt er weer een tipje van de sluier opgelicht maar of we daar wijzer van worden?

Nu is er weer een gesprek tussen Game Informer en Microsoft Studios Manager Shannon Loftis dat over het onderwerp framerate ging. Want hoe zit dat dan met de oude en nieuwe console? Hoe ga je dat oplossen als er een verschil is.

e32015_shannonloftis_g1[1]“Nee, er zal geen verschil in framerate zijn want die framerate wordt vastgesteld door de game ontwikkelaar die het richt op wat goed is voor de gameplay mechanics. Je hoeft niet perse twee verschillende mechanics te verzinnen voor de twee verschillende machines”, aldus Loftis. Dus met andere woorden, games die nu op een lagere framerate lopen, zullen dat ook op de Scorpio doen ongeacht de hogere specs die de machine heeft.

“Ja, dat klopt. Een goed voorbeeld is Killer Instinct, een cross-play game op zowel pc en Xbox One. Daar is de framerate vastgezet op 60 frames per seconde. Dat zou beter kunnen op high end pc’s maar dat zou de competitie ruïneren”.

De nadruk van de Scorpio ligt dus op 4K waarbij Microsoft ons verzekert dat er geen speciale Scorpio games zullen gaan komen. De nadruk zal dus liggen op een verbetering van de resolutie. Voor ontwikkelaars die wel gebruik willen maken van hogere framerates als die mogelijk is, zal het even slikken zijn want dit gaat niet toegelaten worden. Dit is wel in lijn met het vorige bericht van Spencer waarbij hij aangaf dat je een 4K tv moet bezitten om de Scorpio ten volle te benutten. Wat dan het voordeel is voor die spelers die zich (nog) geen 4K tv kunnen veroorloven en of zij beter kunnen wachten met de Scorpio blijft wat vaag. Een feit is dat Microsoft geen muur tussen de One en de Scorpio wil maken zoals die wel ontstaan is tussen oude en nieuwe generatie consoles (One vs 360).

Het wordt tijd dat Microsoft wat specifieker gaat worden omtrent de specs van deze nieuwe machine omdat het nu best verwarrend is hoe en wat de Scorpio wel en niet gaat doen. Een duidelijker beeld van wat hetzelfde en wat anders is tussen deze machines is zeer welkom.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
DarkCaBo
DarkCaBo
6 jaren geleden

Hmmm dit is slecht nieuws voor mij. Als dit echt zo is heb ik gelijk minder interesse in de skorpio.
4K hoeft van mij niet. Ik wil gewoon iedere game op 60fps spelen.
Don’t fuck this up Microsoft!