Tenminste, als we de Phantom Squad mogen geloven.

De zogenaamde hackergroep die schuil gaat onder de naam Phantom Group claimde al meerdere keren dat zij verantwoordelijk waren voor problemen op verschillende platforms, waaronder Xbox Live. Deze aanvallen zouden een voorproefje zijn voor hetgeen zij tijdens de Kerst wilden gaan doen, namelijk het platleggen door middel van een DDoS aanval van zowel het PSN als het Xbox Live netwerk. Dit als een herhaling van de acties van vorig jaar die toen door de Lizard Squad waren gepleegd.

Nu lijkt het erop dat deze groep terugkomt op eerdere uitspraken en zien zij af van het aanvallen van deze twee netwerken. Deze uitspraak hebben ze gedaan op een nieuw Twitter-account omdat hun vorige account was afgesloten door Twitter. In plaats van het aanvallen van Xbox Live, zal men de Lizard Squad als doel markeren.

PhS2

Zoals ik al in een eerder artikel aangaf, moet je jezelf afvragen in hoeverre dit soort berichten serieus te nemen zijn. In hoeverre de Phantom Squad eigenlijk wel een echte groep is. Deze week nog was er een andere groep die weer claimde dat de Phantom Squad niet echt was en dat zij tijdens de Kerst zouden toeslaan. Het lijkt een soort oorlog om de meeste aandacht te zijn geworden.

Of Xbox Live down zal gaan, dat weten we na de Kerst. Als het gebeurt, zal dat veel gamers raken. De feestdagen zijn nu eenmaal een moment dat er veel gegamed en online gekocht wordt. De Xbox One is een gewild Kerstcadeau maar ook de sales die nu gaande zijn, zijn populair. Laten we hopen dat alles blijft lopen en er niet door een snel snotneuzen bepaald gaat worden hoe iemand zijn Kerst viert en beleeft. Fijne dagen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments