Gears of War krijgt een remake. Dat is tenminste waar de fans van de game op hopen. Gaat deze er nu wel komen of toch niet. We zetten het op een rijtje.

Zeg “Gears of War” en een deel van de gamers gaat spontaan in happy modus. Zeg dat er een remake komt en ze halen hun slaapzakjes al van de zolder om voor de gamewinkel te gaan liggen. De afgelopen dagen staat er weer veel nieuws in het teken van deze game. Nu ben ik, naast fan van Gears of War, ook wel het type die eerst wil zien en dan geloven.

Wat weten we tot nu toe?

Pas geleden berichtten wij al over de nieuwe Gears of War die in de maak is bij Black Tusk Studios en het vrijwel compleet terughalen van het team die toentertijd bij Epic deze game produceerde. En één onderdeel van dat artikel was een tweet van Black Tusk general manager Rod Ferguson dat er geen Marcus Fenix collectie in de maak was. Met andere woorden, geen remake van welke Gears of War dan ook. Maar was dit een uitspraak die alleen gold voor Black Tusk of gold het voor de hele gameindustrie? Of bedoelde hij simpelweg dat er geen collectie komt, over een afzonderlijk deel heeft hij het niet gehad. Het is analyseren op micro-niveau.

Polygon

Gister kwam er op Polygon opnieuw een geruchtenstroom op gang wat betreft een remake. Een betrouwbare bron had hen gemeld dat er een remake gemaakt werd van de originele Gears of War uit 2006. Nu krijg ik altijd jeuk als iemand het heeft over een betrouwbare bron. Wie is dat dan? De buurvrouw van de broer van de visboer waar de zwager van je tweede ex-vrouw altijd haar kibbeling haalt? Wat vreemder was in het bericht is dat ze spraken over een samenwerking van Black Tusk en Microsoft. Dat is dezelfde Black Tusk die vlak hiervoor nog duidelijk aangaf… no way, no chance, geen collection, niet mee bezig en dat bericht kwam van de baas zelf.

Splash Damage

Toen kreeg het verhaal een andere wending. Deze al 10 jaar oude titel zou niet door Microsoft of Black Tusk gemaakt worden maar door een andere partij, te weten de Britse developer Splash Damage. Dit is ook weer gezegd door een betrouwbare bron. Er zijn nogal wat bronnen in de wereld. Toch lijkt dit bericht wat meer body te hebben. Als we bij Splash Damage kijken, zien we een lange lijst met vacatures staan en sommige van deze vacatures spreken over het werken aan een game uit een “well-known and popular AAA franchise”. Zou dit dan toch Gears of War kunnen zijn? Het zou zo maar kunnen. Toch is dit ook weer flinterdun bewijs want het zou over vele series kunnen gaan.

GOW-job

Keiharde screenshots

Maar we zijn nog niet klaar, vlak daarna doken er berichten op Kotaku op dat men screenshots van de multiplayer remake had gezien die veel eigenschappen van een Xbox One in zich hadden. Verbeterde lighting en textures aangevuld met de info dat de game op 60 fps zou gaan draaien. De screenshots zouden van een beta versie afkomen. Maar waar zijn die screenshots dan? Dit bericht zou later bevestigd worden door drie daadwerkelijke spelers van deze beta die melden dat de game “the first Gears of War” betreft en het gaat om multiplayer-only met de modes: Team Deathmatch, King of the Hill, 1 Life, 1v1 Shotgun TDM, 1v1 Sudden Death Gnashers Only, 4v4 TDM Single Round en 4v4 KOTH Single Round. De wending is wel weer wat vreemd omdat in deze laatste update we weer terug switchen naar Microsoft en Black Tusk… Ja jongens, wat is het nou?

Gears of War

Ik blijf wat sceptisch. De laatste berichten lijken wel meer gewicht te gaan krijgen maar alles wat we hebben is een vaag en klein plaatje die je net zo makkelijk in Photoshop kan maken met wat vreemde aspecten er in. Kijk naar de start optie en dan zie je al dat dit niet heel veel van de Xbox startknop weg heeft. En ook in de begeleidende tekst staat een foutje in de stelwijze.

Nu exclusief niet eerder vertoond bewijs van een “bron”!

Om te bewijzen dat je dit wel heel makkelijk zelf in elkaar kan zetten, heb ik er even een uurtje Photoshop aan gewaagd. En zie het resultaat. Een screenshot van de beta van Gears of War.

screenshot-GOW

Waar zijn al die andere screenshots? En als Gears of War of Black Tusk dit tot de E3 onder de pet wilde houden, waarom dan in zee gaan met onbetrouwbare testers die in no-time de boel doorlullen. Of is dit juist strategie? Waar rook is, is vuur? Nieuwtjes laten lekken en dan op de E3 uitpakken? We gaan het allemaal de komende weken nog horen en zien want ik geloof niet dat dit het laatste is wat we aan gelekte info zullen gaan zien. Voorlopig ontploffen de nieuwsstreams met dit verhaal en is er veel herhaling van zetten. Ik hou het nieuws scherp in de gaten en hou jullie op de hoogte.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeffrey van der Sluys
Jeffrey van der Sluys
8 jaren geleden

Doed die het al?