Eén van de bedenkers van de Gears of War-franchise heeft meermaals aangeboden te willen consulteren bij de ontwikkeling van de nieuwere Gears of War-games. Op zijn verzoek werd echter nooit gereageerd.

Bleszinski stond aan de wieg van de Gears of War-franchise en wordt door velen als het creatieve brein gezien. De ontwikkelaar heeft belangrijke bijdragen aan Gears of War 1, 2 en 3, geleverd. Bleszinski is een spraakmakende persoonlijkheid, een uitgesproken man. Liefhebbers van de Gears of War-games zullen hem zeker kennen.

Vanuit XBNL volgen we Bleszinski al een behoorlijke poos via socials. Herhaaldelijk laat hij in zijn posts zijn liefde voor Gears blijken. Ook heeft hij herhaaldelijk door laten schemeren een consulterende rol te waarderen. Ongetwijfeld zijn deze berichten ook door leiders van de Xbox Gaming Divisie gelezen, maar reactie kwam er nooit. In een nieuwe social media post laat hij weten het hoofdstuk te sluiten.

Bleszinski is na Gears of War 3 zijn eigen studio begonnen. Met Boss Key Productions heeft hij aan Lawbreakers en Radical Heights gewerkt. De games waren verre van het succes dat de Gears-franchise was. De studio is in 2018 failliet gegaan. Sindsdien lijkt Bleszinski wat andere interesses te hebben ontdekt, zoals het ontwerpen van het stripboek Scrapper.

Waarom Microsoft nooit op Bleszinski’s aanbod heeft gereageerd is uiteraard niet bekend. Zou jij ‘Cliffy B’ graag weer aan het werk zien met de Gears-franchise?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
24 dagen geleden

Als dit echt waar is, dan is het een behoorlijk gemiste kans want na Gears of War 3 zijn de games nooit meer hetzelfde geweest.