Prince of Persia remake terug naar de tekentafel

Het is voor alsnog niet het jaar van Ubisoft en helaas hoeven we voorlopig nog geen remake Prince of Persia: The Sands of Time te verwachten.

In 2020 ging het dak er nog af en juichte ik om de revival van mijn favoriete game uit 2003. Nu 3 jaar later is er van de hype slechts een leeggelopen zandloper over. Want waar Prince of Persia draaide om het verder en terugspoelen van tijd, daar lijkt de ontwikkeling van de game stil te hebben gestaan. Na de onthulling in 2020 kreeg Ubisoft een storm van kritiek over zich heen. Met name de graphics en de kwaliteit van de gezichten werden als zeer slecht werk beschouwd. Gezien we het hier over een remake en niet een remaster hebben, had de community wat mij betreft een terecht punt.

Een paar maanden later liet Ubi weten de feedback ter harte genomen te hebben en liet men een veelbelovende comparison zien, die er inderdaad beter uit zag. We zijn ondertussen echter al weer een jaar verder en nog bleef het stil rondom de game, tot nu. De game zit namelijk weer in een concept fase, aldus producer Jean Francois Naud. Gezien de prins in 2021 al zijn opwachting had moeten maken, komt het over alsof men helemaal opnieuw is begonnen met de game.

Volgens Naud heeft men feedback verzameld vanuit de community sinds zijn team het project heeft overgenomen. Tevens is er een nieuw team opgezet en werkt men aan het testen van elementen, het vormgeven aan prioriteiten en het in elkaar zetten van prototypes. Vanzelfsprekend hoeven we de remake van The Sands of Time deze zomer bij Ubisoft Forward niet te verwachten. Een release gaat dus ook nog even duren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments