Gears of War 4 maakt zich klaar voor 4K

Het is oktober, de maand van Halloween en de laatste maand waarin je zonder de Xbox One X hoeft te gamen. Er staat een update klaar voor Gears of War 4 die de game klaar maakt voor allebei.

Vanaf vandaag kun je de laatste update downloaden. Er zitten weer 2 nieuwe maps in, een Halloween-event en je kunt alvast de 4K-content installeren. Het Halloween-event staat gepland voor 27 oktober en je kunt dan nieuwe characters en een paar nieuwe skins voor je wapens verdienen. Verder staan er een paar ‘spooky-themed’ events voor je klaar. Veel meer info is er verder nog niet over dus gaan we maar door naar de nieuwe maps.

Fuel Depot

De eerste nieuwe map is voor de echte Gears-liefhebber een oude bekende. We gaan terug naar het Fuel Depot, een map die 10 jaar geleden zijn debuut maakte in het eerste deel. Uiteraard met een nieuw likje verf. Een map waarin je zowel lekker kunt snipen, als met je shotgun door de warehouses heen kunt knallen.

Lift Apex

Map 2 is ook gebaseerd op een al bestaande map, maar wel met een aantal aanpassingen. In het origineel zat een bewegende lift en het gebied breidde zich steeds uit. Nu niet meer. Daarnaast hebben ze diverse plaatsen om cover te zoeken verplaatst en zitten er nu shutters in de control room die je dicht kunt doen om zo een bottleneck te maken. Verwacht een hoog tempo op deze map.

Season Pass voordeeltjes

Uiteraard kunnen season pass-bezitters een weekje eerder los in deze maps dan overige gamers en verdienen ze double experience en 20% meer credits gedurende deze week. Dit is echter wel de laatste keer dat je deze bonus kunt ontvangen. Daar staat wel een nieuwe bonus tegenover. Die bonus heet ‘map owned’ en geeft je een definitieve upgrade in de hoeveelheid experience en credits die je verdient in maps die je daadwerkelijk bezit. In het kort betekent dit meer experience en credits in alle 34 maps voor season pass-bezitters en slechts in 10 maps voor mensen met slechts de basisgame. De bonus geldt overigens voor elke map die je als dlc aangeschaft hebt.

4k

Het belooft een stevige update te worden, maar er wordt wel gebruik gemaakt van optimalisatie van je HDD. Dit betekent dat alhoewel de update de grootste tot nu toe is, je uiteindelijke Gears 4 bestand kleiner gaat zijn dan het nu nog is. Hoe mooi is dat?

Tot slot, mocht je de dagen tot aan je Xbox One X al aan het afturven zijn en staat je 4K televisie al helemaal klaar? Dan kun je nu alvast de Xbox One X Enhanced content downloaden. Dan staat dat maar vast klaar. Hoe dan? Door de optie ‘Download 4K content’ te selecteren. Geen X en ook niet van plan die te kopen? Negeer die optie dan vooral, want alleen de One X gaat die enhanced content ondersteunen.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties