Update 18-10 19:00 uur

Zojuist heeft Rockstar op hun site de grootte van de games laten weten. Zagen we eerder via de Xbox Store een grootte van 88GB staan. NU blijkt dit toch ietsje meer te zijn en moet je 107GB op je harde schijf reserveren.

Hoe men dit dan op twee schijven gaat krijgen, dat is dan weer de volgende vraag. We houden jullie op de hoogte

Fysieke versie Red Dead Redemption 2 op 2 discs


Weet je het nog? Die goede oude tijd waarin Xbox 360 games zo groot werden dat ze niet meer op 1 schijfje pasten? Met de komst van RDR2 lijkt dit terug te komen.

Red Dead Redemption 2 gaat, volgens een gelekt discdoosje, de eerste volledige game worden die op twee discs worden geleverd. Niet zo gek gezien de grootte van de data die RDR2 gaat gebruiken, te weten 88GB op de Xbox One. Een Blu-ray kan maximaal 50GB bevatten. Rockstar heeft hiermee, mocht het verhaal kloppen, gekozen om spelers niet afhankelijk te maken van een internetconnectie om de volledige game binnen te halen. Te weinig ruimte op één disc? Doen we er gewoon twee.

Dit gerucht komt de wereld in omdat er een Japans doosje op het internet is opgedoken. Alhoewel we weinig chocola kunnen maken van de totale tekst omdat we tot nu toe nog geen Japanner binnen onze redactie hebben, laat het plaatje wel duidelijk zien dat er twee Blu-ray’s in de verpakking zitten.

Voordat iedereen gaat roepen dat er al eerder games waren met 2 discs zoals Shadow of War Definitive Edition, BioShock Collection en Batman Return to Arkham, dat waren zowel meerdere games in één verpakking als games met een aantal grote dlc. Maar een base game op twee discs, dat is nog niet voorgekomen.

Trailer

Later vandaag moet er een launch trailer van RDR2 gelanceerd worden. Zodra we die hebben, posten we die natuurlijk gelijk in dit artikel. Op 26 oktober komt de game uit. Heb je de digitale versie besteld, dan kan je vanaf morgen de game gaan pre-loaden. Iets wat wel nodig is met 88GB.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties