Vorige week postte Rockstar een blog post over de staat van GTA Online, Red Dead Online en zelfs een hint naar GTA6. Daar werden we blij van.

Laten we beginnen met de meest praktische zaken uit de blogpost. Die gaan met name over GTA Online. Er worden een paar pijnpunten uit de community aangepakt en dat is goed nieuws. Zo worden de raketten van de overpowered Oppressor MKII (oftewel de Nimbus zoals we die in onze eigen community noemen) minder krachtig gemaakt. Er komt ook een betere manier om snel snacks en armor te kiezen. Maar de allerbelangrijkste toevoeging is dat je eindelijk je shit kan verkopen in Invite Only missions!!!!!!!!!!!! (insert 100 uitroeptekens here). Waarom is dat zo belangrijk? Omdat je heel veel moeite doet om je drugsproductie in de game op peil te houden en op een gegeven moment kan je jouw drugs ter waarde van 400 000 dollar verkopen en dan komt er zo’n snotjoch op een Nimbus langs en knalt jou helemaal kapot. Doei drugs. Doei geld. Doei tijd. Daar komt nu een einde aan. Eindelijk kunnen we in alle rust onze drugs verkopen in GTA Online.

Een andere fijne bijkomstigheid is het feit dat de payouts beter worden, oftewel de beloning die jij krijgt als je een andere speler helpt.

Red Dead Online krijgt minder support

Lang verhaal kort, Rockstar haalt mankracht weg bij Red Dead Online om te focusen op GTA6. Ik kan een heel gedeelte van de blogpost citeren hier, maar daar komt het in feite op neer. Jarenlang voelt de Red Dead Online community al dat GTA Online veel meer ontwikkeling aandacht krijgt en achteraf hebben ze gelijk. Het wordt nu ook wel hard in hun gezicht geduwd met deze openbaring van de blogpost. Maar goed, we hebben liever mankracht op GTA6 natuurlijk!

In ander nieuws lijkt er weer iets bekend te zijn over de ontwikkeling van de Xbox Series X|S versie van Red Dead Redemption 2. Die is schijnbaar stopgezet. Rockstar Insider Tez2 geeft aan dat de ontwikkeling van de upgrade stop is gezet. De reden is verder onbekend. Wellicht om weer meer mankracht op GTA6 te zetten. Het kan natuurlijk zo zijn dat er überhaupt nooit een plan was om een upgrade versie van Red Dead Redemption 2 te maken. Het is nooit bevestigd door Rockstar zelf. Het was altijd al een gerucht.

Al met al lijken er duidelijke tekenen aan de wand te zijn dat het gassen geblazen is met GTA6. Vandaar ook mijn titel ‘Weg met RDR2, op naar GTA6 (Online)’. GTA Online gaat wellicht nog een grotere rol spelen dan ooit in het nieuwe deel van GTA. Collega Jeff stelde zelfs voor dat GTA6 gewoon helemaal online gaat als een soort MMO met een dikke verweving van Story Missions en dat je gewoon de prijs van GTA+ (7 dollar) per maand betaalt om de game te spelen. Ik zou er niet eens wat op tegen hebben. GTA Online behoort nog steeds tot de games die ik wekelijks speel en die mij blijven boeien. Er blijven updates komen. Ik zie het ergens wel voor me dat ze heel GTA Online op de schop nemen en echt van de grond af aan beschouwen als MMO of nog steeds 30 man per server waarbij je missies samen met vrienden doet. Het werkt goed, dus waarom niet?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments