Ook EA stelt zijn Play Live uitzending even een weekje uit. Zij sluiten zich aan bij de andere uitgevers uit respect voor hetgeen nu wereldwijd gebeurt.

Al sinds een paar jaar trapt EA de E3 af met hun eigen show EA Play Live. Zoals je al weet wordt de E3 hem dit jaar niet, het format van EA Play heeft de uitgever dit jaar aangepast waardoor het alsnog gebracht kan worden, live, als ik de naam van het feestje zo mag geloven. Voor de meesten van ons maakt het niet bar veel uit of het vooraf is opgenomen of live wordt gepresenteerd. Je zult op donderdag 18 juni namelijk tot 1 uur in de nacht moeten opblijven om de aftrap van de show live mee te maken.

Vorig jaar duurde de show tweeënhalf uur. Toen zagen we een eerste gameplay demo voor Star Wars: New Order, de inhoud van het nieuwe seizoen van Apex Legends, een update rond Battlefield V en de Sims 4 en ook zijn de sportgames FIFA en NFL voor het najaar van 2019 uit de doeken gedaan.

Als ik moet inschatten wat er dit jaar getoond gaat worden, dan zijn NFL en FIFA 21 eigenlijk een zekerheid. NFL 21 is tijdens de Xbox 20/20 presentatie al getoond. Je mag meer beelden van de versie voor Series X verwachten, ga ik vanuit. Er wordt zo te horen ook gewerkt aan een remaster van de Mass Effect-trilogie. Het is ook een behoorlijke poos sinds we wat gehoord hebben van Dragon Age 4, die zou er best wel eens tussen kunnen zitten. Eind vorig jaar, begin dit jaar is er door EA ook gesproken over een herziene uitgave van Anthem. Maar voor mijn gevoel komt 18 juni nog wat te vroeg om de plannen die de ontwikkelaar voor de looter shooter heeft.

Ik hoop dat er nog een verrassing of twee tussen zit, maar daar durf ik niet naar te gissen. Jullie wel?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments