Eind vorig jaar waren de geruchten er al. BioWare zou werken aan een soort reboot voor Anthem. BioWare’s studiobaas Casey Hudson heeft deze geruchten nu bevestigd.

Waar iedereen riep dat Anthem hartstikke dood en begraven was, hielden EA en BioWare vol dat ze de game voor de lange termijn zouden gaan ondersteunen. Hoewel er in eerste instantie nog gedacht werd aan marketingpraatjes, wist Jason Schreier van Kotaku ons te vertellen dat Anthem weer op de tekentafel lag. En wat blijkt? De man had gelijk. Casey Hudson, de studiobaas van BioWare, liet in een blogpost weten dat er inderdaad hard gewerkt wordt aan een herontwerp van de game.

Het afgelopen jaar heeft ons team hard gewerkt aan de stabiliteit, performance en de algehele kwaliteit van de game en tegelijkertijd ook drie nieuwe seizoenen vol met nieuwe content en features te leveren.

Daarnaast hebben we jullie feedback over Anthem ook gehoord. Dat de game een bevredigender lootsysteem, betere progressie en betere endgame content nodig heeft. We erkennen dat er meer werk nodig is om de potentie van de game naar buiten te brengen en daar is meer voor nodig dan een update of een uitbreiding.

In de komende maanden gaan we ons dan ook focussen op een herontwerp van de game-ervaring en dan met name op de core gameplay. We gaan werken aan duidelijke doelen, toffe uitdagingen en voortgang met logische beloningen. Dit allemaal terwijl we de fun van het vliegen en vechten behouden.

Om dit goed voor elkaar te krijgen gaan we doen wat we al eerder hadden willen doen, namelijk een toegewijd team de tijd geven om te testen en te herhalen met de focus op gameplay.

Er is nog niet bekend hoe dit herontwerp er dan precies uit moet komen te zien, of hoe het vernieuwde Anthem aan de man gebracht gaat worden, maar nu weten we in elk geval zeker dat er wel aan gewerkt wordt en dat de ontwikkeling in eerste instantie niet ging zoals het had gemoeten.

Anthem blijft voor nu gewoon speelbaar, maar krijgt geen nieuwe seizoenen of content meer zodat het ontwerpteam zich kan concentreren op het herontwerpen van de game. Komt er dan helemaal niks meer? Geen zorgen, er zullen nog wel enkele events en wat content uit voorgaande seizoenen terugkeren, te beginnen met het jubileum van de game aan het einde van de maand.

Anthem ligt bij mij nog steeds op de stapel met ‘nog te spelen games’. Hoe zit dat met jullie? Kijken we hier een beetje naar uit, of lopen we er absoluut niet warm voor?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties