Chivalry 2 open bèta binnenkort van start

“De voice-overs zorgen voor een komische noot in een wereld vol pijn en doodskreten”. Nou, dan weet je dat je met iets bijzonders te maken hebt. Het doel van ontwikkelaar Torn Banner Studios is om jou de held uit te laten hangen in de epische veldslagen die je van films en series kent. Hijs jij je in je pantser? Volgende week gaan we strijdend ten onder.

Chivalry 2 is een first person slasher, waarin je het online tegen elkaar opneemt. Dat doe je in scenario’s die onderdeel uitmaken van een overkoepelend verhaal. Daarbij heeft Torn Banner zich laten inspireren door veldslagen zoals The Battle of the Bastards uit Game of Thrones. Half luisterend naar de speech van je commandant, bereid jij je mentaal voor op het gevecht dat komen gaat. Het wordt stil… en dan breekt de pleuris uit.

Afgaande op de beelden blijven de vijf redenen waarom je Chivalry eens moet proberen, geschreven door onze Niels in 2015, ook nu van kracht. Je neemt het met in totaal 64 spelers tegen elkaar op. Cross-play moet zorgen voor goed gevulde servers. In de open bèta, die van 27 mei tot 1 juni draait, neem je het op met en tegen andere spelers.

Je hebt de vrijheid om jouw middeleeuwse held naar wens te vormen en uit te dossen. Maar mooier nog, je hebt ook de vrijheid om het karakter van je held te bepalen. Zo heb je de sadomasochist, die het maar al te lekker vind om een pink of een ringvinger te missen. Misschien waan je je een heroïsche hunk? Of wat dacht je van de schildknaap… een bangerik die verbaasd reageert op elk succesje dat hij weet te behalen. Middels voice-overs en emotes toont je held op het veld zijn emoties.

De open bèta is trouwens de laatste speelbare test voordat de game op 8 juni in de winkels ligt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments