Na 15 jaar is het eindelijk zover, China doet wat jaren geleden al had moeten gebeuren. Of beter, ze heffen de belachelijke regel die nooit had moeten bestaan op. Gameconsoles mogen weer verkocht worden in het land.

Oorspronkelijke ban

In 2000 is de ban in het leven geroepen. De Chinezen waren bang dat gameconsoles het potentieel hadden om de psychische en mentale gezondheid van hun dierbare kinderen te schaden. 12 jaar lang hebben de Chinezen op geen legale manier gameconsoles mogen aanschaffen. xbox meisjesTot in 2013 de wet al iets versoepeld werd, het werd vanaf toen legaal voor buitenlandse consoleproducenten om hun consoles te produceren en te verkopen binnen de Shanghai free trade zone. Dit is een gebied van meer dan 120 vierkante kilometer waar China mee experimenteerde om producten te verkopen die elders in het land verboden waren.

Illegaaltje

Op meerdere websites is te lezen dat de Chinezen wel degelijk een manier hadden om toch een Xbox aan te schaffen. Deze bestelden zij online vanuit het buitenland en dat het onder valse naam en code China binnen zou komen. Op deze manier konden de Chinezen gewoon door blijven gamen sinds de restrictie van 2000, aangezien ook de verboden games zo te bestellen waren. Daarom zijn de meningen verdeeld. De een vindt het niet erg bijzonder dat de ban nu is opgeheven, ze kunnen nu doen wat ze altijd al deden, maar dan op een legale manier. Voor anderen is dit wel een erg grote stap, als je het niet aandurfde om illegaal games te bestellen zal er nu een wereld voor je opengaan.

Dit is zeker een stap in de goede richting voor China, elders heb ik al langs zien komen dat zij ook de één-kind-wet willen opheffen. Wie weet, misschien wordt het nog eens een verwesterd land. Ik ben in ieder geval blij voor onze Chinese mede-gamefanaten, dan kunnen zij nu rustig op de bank genieten van een potje Halo, zonder dat de politie binnenvalt.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments