Hoewel gelukkige vloggers en diverse collega’s van techportalen de Xbox Series X recent in handen hebben gehad om Microsofts kernkop onder de loep te nemen is de geplande release dit najaar helemaal niet zo zeker meer, aldus een analist. De productie en wereldwijde distributie van De Series X wordt bedreigd door leveringsproblemen in China.

Mogen we de Xbox Series X dit najaar nog verwachten, nu China, het land waar je zo’n X tegen de laagst mogelijke kosten kunt produceren, hard is getroffen door Corona? Hoewel we de absolute piek wel gehad lijken te hebben als het gaat om het aantal nieuwe besmettingen ligt het voordehand dat Microsoft meerdere uitdagingen moet overkomen om de beoogde releasedatum te kunnen blijven hanteren. AMD heeft twee weken geleden nog aangegeven vooralsnog geen wijzigingen te verwachten. Maar volgens een analist van DFC Intelligence is de kans groot dat Microsoft zijn plannen moet bijstellen.

Houdt rekening met een grote schaarste of een release in 2021, is de boodschap. 

“Het Coronavirus heeft waarschijnlijk een grote impact op dit moment, voor de korte termijn, wat zijn weerslag gaat hebben op de uiteindelijke levering van beide systemen.” 

Er wordt in dit geval gesproken van zowel de PS5 als de Xbox Series X. 

“Het is zeer waarschijnlijk dat een of beide systemen de lancering in 2020 niet gaan halen. Wanneer ze wel nog dit jaar lanceren dan zorgen de problemen voor hogere productiekosten dan verwacht.”

“Momenteel kampen we met een ongekende mate van onzekerheid als het aankomt op wat onze economie gaat doen. Zelfs als de situatie met een aantal weken verbetert dan is dat gegeven al genoeg om de productie en levering van een nieuw high-end systeem in groot gevaar te brengen.”

De vraag naar de nieuwe consoles zal weer groter zijn dan bij aanvang van de vorige generatie. Gaming zit nog altijd in de lift. Het bewustzijn rond de producten die in huis worden gehaald is naar mijn mening ook groter dan tevoren. Het is essentieel dat zowel Sony en Microsoft de beste keuzes maken ten aanzien van het nieuwe product. Kan een van de partijen zich permitteren concessies te moeten doen ten aanzien van de bouwkwaliteit? 

Zeker weten doe ik het niet, maar ik ben er bang voor. Een voorbeeld als de red ring of death, die we uit het 360 tijdperk wel kennen, zou een van beide grootheden bepaald geen goed doen. Hier rust dus ook een risico in volgens DFC. Om er zeker van te zijn dat de eerste versie van de PS5 en Series X goed zijn zullen beide fabrikanten moeten wachten tot ze de best mogelijke keuzes kunnen maken, ook al gaat dat ten koste van de beoogde releasedatum.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments