Bulwark: Falconeer Chronicles nu ook voor consoles aangekondigd

Weer pure kunst!

Van de maker van The Falconeer komt in 2024 een nieuwe game uit, genaamd Bulwark: Falconeer Chronicles. In een aankondigingstrailer zien we eerste beelden.

In 2020 kwam het succesvolle The Falconeer exclusief voor de Xbox uit. De game van Nederlandse bodem, ontwikkeld door Tomas Sala, wist wereldwijd op te vallen door de unieke visuele stijl en soepele gameplay. The Falconeer werd dan ook terecht genomineerd voor een BAFTA-award in 2021 en is sindsdien ook naar andere platformen gebracht. ‘Pure kunst met een duister randje’, luidde de conclusie van de XBNL-review:

The Falconeer is een visueel prachtwerk. De open wereld in deze third-person aerial combat game is indrukwekkend vormgegeven en geeft veel vrijheid om naar hartenlust te verkennen. De gameplay is uitdagend, kent gaandeweg de nodige verdieping en speelt lekker soepel weg.

Het verhaal dat zich in The Falconeer afspeelt is interessant, maar ook wat moeilijk te volgen en de characters hadden wat meer uitgediept mogen worden. Hoewel de game wat repetitief aan kan voelen, blijft de wereld interessant genoeg en is het de gameplay die The Falconeer wat mij betreft de moeite meer dan waard maakt.

Mind blowing is het besef dat deze game door slechts één persoon ontwikkeld is.

XBNL-review van The Falconeer (november 2020)

Van dezelfde ontwikkelaar is nu Bulwark: Falconeer Chronicles aangekondigd. Deze game zagen we afgelopen Gamescom op de beursvloer en hebben we in demo op Steam gespeeld. We waren direct weer verliefd door de mooie kenmerkende stijl en de toegankelijke gameplay.

Hoewel het nog te vroeg is voor conclusies, lijkt ook Bulwark weer een visueel kunstwerk te worden. We zien in de trailer dat Sala het Falconeer-universum van The Great Ursee gaat uitbreiden. Bulwark: Falconeer Chronicles wordt een open wereld bouwgame waarin vrijheid en expressie centraal staan. Spelers kunnen uitgestrekte steden, torens en forten bouwen die als handelsknooppunten fungeren of als verzamelpunten voor veroveringen.

Geen aerial combat-game dit keer, maar bouwen! De eerste beelden zien er veelbelovend uit en we kunnen dan ook niet wachten tot het 2024 is en we meer van de game te weten komen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties