Gearbox heeft naar buiten gebracht dat Anthony Burch de studio gaat verlaten. Deze man is de schrijver van het verhaal Borderlands 2 en heeft mee gewerkt aan Borderlands: The Pre-Sequel en is mede verantwoordelijk voor de humor en het hoe personages zoals Claptrap en Tiny Tina zich in Borderlands gedragen. Is de serie nu nog wel te redden nadat deze grote man de studio verlaat?

Het verhaal van Borderlands is waar de game op steunt, dat maakt Borderlands. Het is dan ook een groot verlies voor Gearbox dat hij de studio verlaat. Hij verruilt de game-industrie voor een nieuwe uitdaging en gaat meeschrijven aan een nieuwe comedy tv-serie van YouTube-ster Freddie Wong en zijn RocketJump Studios. De serie zal worden uitgezonden op Hulu, een soort Netflix op het internet welke helaas alleen in de VS te ontvangen is. Hoe de serie gaat heten is nog niet bekend. Burch is niet helemaal onbekend met de mediawereld. Hij was al co-producer en co-star in de YouTube comedy serie Hey Ash, Whatcha Playin’?

maxresdefault[2]

Burch heeft in een aantal tweets wel aangegeven dat hij nog steeds ‘video games stuff’ erbij zal doen en dat er altijd een kans is dat dit avontuur mislukt en hij terug keert naar Gearbox.

In een eerder artikel over Borderlands verwezen wij al naar de oproep van Randy Pitchford. Op Twitter maakte hij bekend dat Gearbox opzoek is naar nieuwe ontwikkelaars, en nu ook naar schrijvers dus.

borderlands 3

Op de laatste PAX liet Pitchford al weten dat ze nu bezig zijn met ’the big one’ zoals hij dat noemde. Of dit de naam Borderlands 3 gaat krijgen blijft een geheim. Maar dat het de main game opvolger zal gaan worden, lijkt wel vast te staan.

Denk jij dat Borderlands 3, de game die nog in ontwikkeling moet gaan, hetzelfde niveau van de vorige Borderlands games kan bereiken. Of zal het echte Borderlands-gevoel Gearbox verlaten wanneer Anthony Burch voor het laatst de deuren achter zich sluit?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties