Homohuwelijk en meer moois op komst in Borderlands 3

Op 19 december verscheen Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot, de eerste betaalde uitbreiding van Borderlands 3. Is die content jullie welgevallen? Mooi. Gearbox heeft nog heel wat meer voor jou in petto.

Heb je de season pass voor de volle mep in huis gehaald dan ben je € 49,99 euro lichter. Dan mag je natuurlijk ook wel wat verwachten. Voor de fijnproevers onder ons is er gelukkig ook de mogelijkheid de hoofdstukken los van elkaar aan te schaffen. 

Envelop met inhoud

Op 26 maart mag je los gaan met Guns, Love & Tentacles: The Marriage of Wainwright & Hammerlock. Twee mannen van middelbare leeftijd wiens affectie voor elkander de spelers van Borderlands 3 niet vreemd is. Maak je geen zorgen, op basis van de trailer lijkt de actie in dit stuk dlc zich niet enkel tot de slaapkamer te beperken. De liefdesverklaring is volgens de bovenstaande video aanleiding voor de spelers om kont te schoppen, niet te bonken. 

Banaliteit is mij niet vreemd. De Borderlands serie kan er doorgaans ook wat van, maar dat is bijzaak. Wat mag je gameplaytechnisch verwachten? Tijdens een interview met Gearbox let men weten dat het huwelijk van Wainwright en Hammerlock zich op de ijzige planeet Xylourgos moet voltrekken. Het wordt pas echt een knalfuif wanneer een lokale sekte het feestje lijkt te willen, eh, verknallen. 

De mechromancer uit deel twee, Gaige, wie het feestje mocht overzien, laat dat niet zomaar gebeuren. Ze keert dan ook terug als speelbaar personage. Dit overigens nadat we eigenlijk helemaal niet zeker wisten of ze nog wel leefde. Fijn dat je er weer weer bij bent, Gaige. De sekte heeft een plan dat draait om een gevallen Vault Beast. Een nieuwe Eridian Vault, voor jou om te plunderen, is dan nooit ver weg. Je kunt nieuwe wapens van legendarische kwaliteit verdienen, alsook nieuwe mods voor alle verschillende klassen. Als je minimaal level 13 bent dan kun je eind maart aan de slag met dit nieuwe avontuur.

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien is ook al wat bekend gemaakt over de derde dlc uit het season pass. Deze draait om bandieten en dinosaurussen. Ik verwacht niet dat ze het dan over Sinosauropteryx hebben, met z’n wasbeerachtige maskertje. Wat je wel kunt verwachten? Deze zomer weten we het pas echt zeker. Het gezicht van Gearbox, Randy Pitchford, wist ook nog te vertellen dat naast de mechromancer Gaige tenminste nog de pyscho Krieg terug zal keren. Daarvoor moet je nog wel even geduld hebben, hij keert terug met het vierde stuk dlc.

Roadmap

Dat is echter niet het enige nieuws dat er te melden is. In april en mei verschijnen updates waar spelers zonder season pass ook van kunnen genieten.

De high-risk, high-reward modus Mayhem Mode heeft zijn intrede gedaan met Borderlands 3. In april kun je het verfijnde Mayhem Mode 2.0 verwachten. Hier zijn bovendien zogenaamde ‘mayhem weapons’ aan toegevoegd. Greame Timmins van Gearbox geeft aan dat Mayhem Mode vooral nog leuker is geworden.

“Alle wapens die verschijnen krijgen afhankelijk van het Mayhem-niveau een kleine schadeverhoging. Dat zou spelers moeten helpen bij het proberen van elk nieuw Mayhem-niveau waarin het wapen is verkregen en bij het grinden voor de beste Mayhem-wapens. Mayhem 2.0 is onze kans om de endgame opnieuw vorm te geven, hoewel we het niet volledig opnieuw uitvinden. Spelers banen zich nog steeds door de in toenemend uitdagende niveaus van Mayhem en er zijn nog steeds modifiers. De presentatie is echter beter en de modifiers zijn meer gericht op plezier.”

De moeilijkheidsgraad van de endgame raids schaalt sinds kort naar het aantal spelers in je groep. Een wens van de spelersgroep waar Gearbox nu gehoor aan heeft gegeven. In mei kun je een nieuwe Takedown verwachten, met zijn eigen bazen en een Eridium thema. Tot dinsdag kun je Borderlands 3 trouwens met een goede korting binnenhalen, via de Store. De season pass is helaas niet afgeprijsd. Vermaak je je nog altijd met deze looter shooter? Of ben je er langzaamaan geïnteresseerd in geraakt? Laat het ons weten middels een reactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties