Diablo 3 is alweer een tijdje uit en de fans kijken halsreikend uit naar Diablo 4. Bijna elke fan verwachtte vorige week een aankondiging van dit deel tijdens de Blizzcon, maar dat liep anders dan verwacht.

De BlizzCon is het evenement van Blizzard (maker van o.a. Diablo, Overwatch, World of Warcraft, Hearthstone). Op dit evenement worden meestal grote aankondigingen gedaan. Denk aan uitbreidingen van World of Warcraft of Hearthstone, maar ook nieuwe games. De fans vonden het wel hoogtijd dat Diablo 4 werd aangekondigd en al helemaal na allerlei geruchten die door de ontwikkelaar werden versterkt met bepaalde uitspraken. Blizzard heeft namelijk aangegeven met ”meerdere Diablo projecten” bezig te zijn en dat Diablo 4 ”hoogstwaarschijnlijk” één van die projecten is.

Pak de popcorn en wacht op Diablo 4!

Daar zit je dan. Helemaal klaar in jouw Diablo outfit voor de computer, kijkend naar de stream van BlizzCon. De echte lokale fans zitten natuurlijk live op de BlizzCon zelf te kijken naar wat er allemaal gebeurt. Het moment is daar, de Diablo muziek start, je ziet beelden en je denkt ”what the heck is dit?”. Na het einde van de trailer is het muisstil in de zaal. Na een paar seconden hoor je de pipo’s op het podium melden dat dit de nieuwe Diablo is. Is dit een grap? De trailer liet namelijk Diablo Immortal zien, een Diablo game voor de smartphone. Toen er werd gevraagd of er nog vragen waren vanuit het publiek, vroeg een fan letterlijk: ”Is dit een vroege 1 april-grap?”. Nee, helaas niet.

Diablo Immortal

Zwetend en misschien wel met tranen in de ogen blijven fans afwachten of Diablo 4 dan toch komt na deze grap van een aankondiging, maar helaas. Diablo 4 wordt niet genoemd.

Het vuur van Diablo zelve

En na deze BlizzCon zette de teleurstelling zich om in de furie van Diablo zelf. Waar haalt Blizzard het lef vandaan om Diablo 4 niet eens te noemen? De fans werden boos. Blizzard had deze negativiteit niet verwacht. Maar hoezo niet? Het is vrij logisch als het hele jaar door de hype rondom Diablo 4 opbouwt en je gaat vervolgens een game aankondigen voor de smartphone.

Dan komt er ook nog bij dat fans een kaartje kopen om daar live bij te zijn en velen ook nog een virtueel ticket of alles live te kunnen bekijken, en dan kondigt Blizzard iets aan voor de ‘massa’ die nog niet fan is van Diablo. Dikke extra klap in het gezicht van de fan. Het is overigens niet eens Blizzard die deze game ontwikkelt. Het is NetEase en dat baart veel fans zorgen. Het lijkt namelijk gewoon een goedkoop aftreksel van Endless of God, een andere game van deze ontwikkelaar, maar dan met poppetjes van Diablo.

Diablo Immortal

Kortom, misser na misser. Dat heeft Blizzard geweten ook met alle haat wat zich online verspreidt op dit moment. Het is brandjes blussen voor de grote ontwikkelaar en dat hadden ze niet verwacht.

Geduld

De ontwikkelaar Blizzard heeft inmiddels laten weten dat ze de community zeker hebben gehoord. Het gerucht ging dat Diablo 4 eerst wel aangekondigd zou worden, maar later werd geschrapt van het programma. Dit is echter niet waar. De game is in ontwikkeling, maar de aankondiging zou te vroeg zijn op dit moment. De ontwikkeling gaat namelijk vrij stroef gezien er twee game director-kapiteinen zijn die het schip besturen en ze willen allebei een andere kant op met de game.

Diablo 4 is dus gewoon nog een kwestie van geduld. Als het volgend jaar niet wordt aangekondigd denk ik alleen wel dat heel BlizzCon dan in vuur en vlam zal staan door de letterlijke rellen die dan zullen volgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties