De machine is in volle gang. De World Reveal is nog drie dagen weg en het lekker maken is begonnen. Call of Duty: Black Ops III komt er aan.

Niks is leuker dan een tease analyseren en deze trailer zit vol met hints. Ik zal proberen ze op een rijtje te zetten en te duiden welke kant het op kan gaan. Laten we starten met de titel. “Ember” is daar in te lezen. Ember betekent in het Hongaars man..dus als we vanuit die taal denken dat het iets met een mens/man gaat worden. Maar wat voor man? De Engelse vertaling is meer voor de hand liggend. Daar betekent het ‘gloeiend kool’ of ‘vonk’. Iets wat sluimerende warmte afgeeft. Wat ontsteekt. Wat is hier ontstoken? De nieuwe mens?

Na een opsomming van jaartallen uit het verleden die vooral veel beelden over de vooruitgang in technologie laten zien, komen we bij de het heden aan waarin we beelden van het begin en einde van het leven zien. Interpretatie: de maakbaarheid van de mens.

Dan schieten we naar 2020 waar we zien dat er een federal court een beslissing heeft genomen. Maar waarover? Ik vermoed, gezien het voorgaande, dat er een beslissing is gemaakt over of we de mens maakbaar mogen gaan maken. Het leven maakbaar. Het natuurlijke leven zal een designer versie gaan krijgen. Iets waar nu al de eerste stappen in gemaakt zijn. Men kan al bepaalde eigenschappen (bijv bij erfelijke ziektes) uitschakelen en vervangen door met twee eicellen en één spermacel aan de gang te gaan.

We schrijven 2025 en de NBA laat gemodificeerde basketballers toe in de competitie. De deels bionische basketballer doet zijn intrede. Het is 2028 en de olympische spelen in Nairobi kent zijn eerste deels bionische gouden medaille winnaar.

Call of Duty: Black Ops III

2041 en de technologie is zo ver dat men chips in het zenuwstelsel kan plaatsen die zorgen dat je de gedachten van elkaar kan lezen via een brain to brain network. Hersenen gaan met elkaar communiceren.  2051: DNA technologie zorgt ervoor dat er designer organen gemaakt kunnen worden. En daar is handel in. 2055 en de retinal implant komt op de markt. Het bionische oog dat alles kan zien is een feit.

Call of Duty: Black Ops III

Het is 2061 en de wereld komt in opstand. Waarschijnlijk omdat de nieuwe bionische technologie alleen voor de rijke klassen beschikbaar is.

Call of Duty: Black Ops III

En dan wordt het 2065. De technologie die de mensheid dan kent lijkt zeer geavanceerd. Maar achter de schermen is de militaire technologie al veel verder. Een klokkenluider uit het Pentagon opent een boekje over alles wat hij weet. En het Pentagon bouwt geen bionische mensen, maar bionische wapens. We zien beelden geschoten met een thermal camera. En daaruit wordt duidelijk dat de soldaat in beeld niet helemaal menselijk meer is. Zijn benen en armen stralen geen warmte uit. De gemodificeerde supersoldaat is een feit. De gloeiende “Ember”.

Call of Duty: Black Ops III

Nu is het de vraag of het verhaal gaat over hoe jij als deze supersoldaat de strijd aan gaat of juist het tegenovergestelde, hoe jij deze donkere technologie een halt gaat toeroepen? Zo ‘zie’ ik deze trailer en bedenk er dit allemaal bij. Zou ik in de buurt zitten? Of er compleet naast? Misschien horen we daar over drie dagen meer over.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties