Naar verwachting zal Beyond Flesh and Blood de lat hoger leggen wat betreft indiegaming voor de Xbox One. De game creëert een uitdagende, verhalende en serieuze Mech game die zich afspeelt in Manchester.

De locaties in het spel zijn gebaseerd op bestaande locaties zoals de Beetham Tower en Albert Square compleet met het stadhuis. In de singleplayer zullen veel iconische plekken de revue passeren die je kan verkennen in 4 zeer grote, moddervette Mechs. De game zal je bestoken met vijanden die door dropships jouw kant op worden gestuurd, drones en aardig wat aliens in verschillende klassen. De game kan je een beetje zien als Unreal 4 maar met een homage aan de traditionele en tevens iconische Japanse mech cultuur overgoten met een Britse sci-fi twist.

038390

038391

Eén van de makers, Lee Blacklock, is zeer trots op het deel nemen aan het ID@Xbox programma. Lee vindt dat Microsoft zich echt inzet voor indies en dat dit blijkt uit de gesprekken die Agostino Simonetta (hoofd ID@Xbox) regelmatig voert met developers. Er is al een demo beschikbaar voor de pc waar er al bijna 10.000 van gedownload zijn. Pixelbomb Games is daarom erg blij dat ze de game in 2016 mogen releasen.

038392

Het verhaal rond de game begint in Manchester, in het jaar 2281 waar de wereld zich aan het herstellen is van een wereldwijde oorlog om resources. Ethan, jij dus, besluit de United Global Remnant te joinen als Engineer. Ethan is goed in repareren en hacken maar is niet echt een soldaat. Iets wat hij dus in de heetst van de strijd moet leren. In deze setting zal een intens verhaal zich ontvouwen waarin de speler uitgedaagt wordt om zich een weg te knallen door de levels en zo de macht om de Aarde weer terug te winnen van de aliens. Te beginnen in Manchester dus. Diverse Mechs zullen beschikbaar zijn voor Ethan en deze maken gebruik van een geavanceerd wapensysteem die je meer dan nodig zal hebben bij de zeer snelle actie die de game je voorschotelt.

Screenshot 1

De game zal je gamerskills tot het uiterste testen, dus als je een makkelijk spelletje zoekt, moet je misschien een andere game nemen of wachten op de nieuwe Call of Duty. In september van dit jaar komt de Windows 10 versie uit en in 2016 de Xbox versie. De game zal ongeveer 6 tot 9 uur aan gameplay bieden. Aangezien ik, als ouwe rot in het gaming veld, wel van een uitdaging hou, ben ik zeer benieuwd naar de game en ga gelijk even de demo checken. Laat vooral in de comments weten of jij ook de demo gecheckt hebt en wat je er van vond.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties