Uitgebreide beelden en kijkje achter de schermen bij Life is Strange: Double Exposure

Fans van Life is Strange mogen er eens even goed voor gaan zitten. Square Enix en Deck Nine hebben vandaag behoorlijk wat nieuwe info gedeeld over de Life is Strange: Double Exposure.

Afgelopen weekend zagen we Life is Strange: Double Exposure aangekondigd worden. De game wordt ontwikkeld door de studio die Life is Strange: Before the Storm en Life is Strange: True Colors heeft ontwikkeld. In Life is Strange: Double Exposure gaan we terug naar de verhaallijn van de allereerste Life is Strange. De hoofdrol in Double Exposure is namelijk weer voor Max Caulfield.

In bovenstaande deep dive video leren we over de inmiddels volwassen Max. De game speelt een flink aantal jaar na de gebeurtenissen uit Life is Strange 1 af. We zien dat Max inmiddels fotograaf is en het mooie Oregon heeft ingeruild voor een prestigieuze plek op de Caledon University. Door een reeks aan gebeurtenissen wordt Max opnieuw geconfronteerd met haar bovennatuurlijke krachten, maar dit keer gaat het niet over het beïnvloeden van de tijd. Zo wordt in de nieuwe video duidelijk dat Max in Double Exposure kan switchen tussen parallele werelden, iets wat nodig gaat zijn om een moordmysterie op te lossen, of beter gezegd: te voorkomen.

Hannah Telle

De rol van Max wordt opnieuw vertolkt door Hannah Telle. In een interview blikt zij terug op 10 jaar Life is Strange, wat de franchise voor haar betekent heeft en wat spelers van haar mogen verwachten in Life is Strange: Double Exposure. Ook gaat Telle in op de groei die Max doorgemaakt heeft en waar zij momenteel in het leven staat:

Dubbele werelden, dubbel zoveel keuzes om te maken

Life is Strange staat natuurlijk bekend om haar meeslepende verhaalvertelling waarbij spelers grote invloed hebben op de keuzes die gemaakt kunnen worden. In een aanvullende video bespreken de creative director en de narrative director van de studio hoe het verhaal in Double Exposure tot stand is gekomen. Ook leggen zij uit hoe spelers meegenomen worden in keuzes uit het allereerste deel van de serie en hoe de keuzes die zij destijds gemaakt hebben, van invloed kunnen zijn op de verhaalvertelling in Life is Strange: Double Exposure.

Life is Strange: Double Exposure is vanaf 29 oktober 2024 beschikbaar. Spelers die de Ultimate Edition bestellen kunnen de eerste paar chapters van de game vanaf 15 oktober 2024 spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties