De first person shooter Battleborn heeft een nieuwe trailer en er is informatie vrijgegeven over de singleplayer en multiplayer modi van deze game.

Nog even ter samenvatting, Battleborn is een first person shooter van Gearbox Software die zich richt op 25 unieke helden die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Het speelt zich af in een verre toekomst, waar bijna elke ster in het universum dimt door een mysterieuze vijand. Solus, de laatste ster en tevens de laatste hoop van het universum, is waar het zich allemaal afspeelt. Een oorlog tussen de Battleborns (de helden) die strijden voor hun eigen facties groeit tot een heuse wapenstilstand wanneer de mysterieuze vijand dreigt de laatste ster te vernietigen. Klinkt als een standaardverhaaltje, dus we gaan gelijk door naar de gameplay.

battleborn-4

De game modes bestaan uit een story mode waar je via splitscreen (jeeeeej) of online met vijf vrienden kan spelen (vijf kan alleen online, maximaal 2 spelers op 1 scherm, dus wel meerdere Xbox One’s nodig). Het gaat hier dan om missies en als je daar mee klaar bent, kan je die ook opnieuw kan spelen voor betere items.

Er is ook een competitieve multiplayer, waar teams het tegen elkaar opnemen in 5 versus 5 potjes met drie verschillende modi. Je hebt Incursion, waar een team van helden hun basis moet verdedigen tegen hordes AI bestuurde wezens. Tegelijkertijd moeten de teams elkaars basissen vernietigen. Naast deze modus, heb je ook Devastation, wat eigenlijk gewoon team deathmatch is en waar men punten op de map moeten veroveren. Als laatste is er Meltdown, waar de teams van helden hun eigen wezentjes moeten beschermen. Elke wezentje die het midden van de map bereikt is een punt voor het team.

 

battleborn2

In Battleborn is er een voortgangssysteem, en dus zul je experience points verdienen om je eigen held te upgraden. De game zal speelbaar zijn op de E3 bij 2K Games. Het komt uit voor de Xbox One, PS4 en pc.

Ik ben benieuwd wat de game voor reacties krijgt. Blizzard heeft namelijk een soortgelijke game genaamd Overwatch en heeft ook een aparte grafische stijl. Natuurlijk kunnen meerdere shooters naast elkaar bestaan, maar ik zie het toch als een soort concurrentie. Om eerlijk te zijn, heeft Blizzard bij mij nog de voorkeur. Maar goed, Gearbox is wel weer goed in hun stijl van games. Je kan het zelf zien in de trailer.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties