Wat houden wij als ‘gamejournalisten’ toch van rating boards. Eigenlijk de as van het kwaad, maar het voordeel van dit soort instanties is dat ze informatie lekken. Waaronder de komst van ARMA naar de Xbox One.

De ‘glorious based god verheven pc master race’ mensen kennen ARMA vast en zeker wel. Zelf speel ik ook graag een potje ARMA 2 of 3 als ik tijd en zin heb om mijn pc aan te slingeren. ARMA staat voor realisme, wat in deze serie echt tot op het kleinste detail is uitgewerkt. Oh, en vergeet de immens grote mod community niet. De grootste en bekendste mod is natuurlijk DayZ van onze grote vriend Dean Hall. Maar dit is lang niet de enige mod voor ARMA. Er zijn talloze mods gemaakt door de community, waar de ontwikkelaar Bohemia Interactive altijd bij meehelpt door mod tools ter beschikking voor te stellen.

arma 3 mod

Xbox One met mod support?

ARMA Tactics zou volgens de Europese ratingboard PEGI voor de Xbox One gaan uitkomen en krijgt de classificatie 16 jaar en ouder. Hiermee krijgt de Xbox One de eerste ARMA game ooit buiten de pc omgeving, als we de mobiele versie van ARMA Tactics even niet meerekenen. Of dit via de eerder aangekondigde Early Access gaat gebeuren, weten we op dit moment niet, maar het is goed mogelijk. DayZ komt namelijk ook via deze weg naar de Xbox One. Of er ook mod ondersteuning voor ARMA Tactics komt op de Xbox One is ook nog niet bekend. Het is goed mogelijk dat dit er wel in komt te zitten. Zoals ook al eerder aangegeven is Fallout 4 niet de enige game waarvoor mod ondersteuning komt op de Xbox One. We wachten even rustig af tot er meer bekend wordt gemaakt over de aankomende ARMA titel. Gamescom wellicht?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments