De verhalen over VR zijn al zo oud als Metusalem. AR werd heel sneaky steeds meer in ons dagelijks leven toegepast. Tot wij met stijgende verbazing afgelopen januari de Holo-lens op ons netvlies zagen verschijnen. Onze bronnen binnen Microsoft wisten niet eens van dit product af, of ze deden net alsof. Wat gaat nu groter worden is de vraag. Wij gaan door middel van een onderzoek jullie het een en ander vertellen. 

Wat is AR?

AR staat voor Augmented Reality, dit houdt in dat het iets toevoegt aan een bestaand iets. Zo zou je kunnen denken aan een touchscreen in een museum, die vertelt over wie het schilderij heeft gemaakt. Ook zijn er verschillende apps te downloaden waarmee je sterren kan kijken op de tablet of phone. Je mikt dan je telefoon een bepaalde richting op en kan zien welke ster je ziet via jouw camera.

Microsoft heeft in het geheim gewerkt aan Holo-lens en wij waren aangenaam verrast toen het tijdens een Windows 10 presentatie geshowed werd. De bril zal een nieuwe dimensie toevoegen aan AR. Je zet de bril op en het showed onbestaande dingen in de bestaande wereld. Te denken valt aan het spel Minecraft die je gewoon vanaf jouw tafel kan spelen. Ook informatie bij bepaalde bekende locaties is niet ondenkbaar. Natuurlijk verschijnt er dan wel een dikke reclame banner voor jouw neus, want alles draait om de cash. Hoe het precies werkt weten wij nog niet, maar de data zal vast uit de cloud komen.

Screen-Shot-2015-01-21-at-3.03.41-PM-780x432

Wat is VR

VR staat voor Virtual Reality en vond het levenslicht ergens in 1980 ( correct me if i’m wrong). Het zorgt voor een intensieve beleving. Je wordt namelijk volledig afgeschermd van de buitenwereld en zit in de game. Omdat het vrij duur was en het er nogal crappy uitzag is het tot op heden nooit een succes geworden. Nu de techniek beter is en de productie goedkoper, lijkt het dan eindelijk zo ver te zijn dat wij in de toekomst allemaal een VR-bril in de woonkamer hebben. Bekende VR-brillen zijn Oculus Rift, Morpheus, ANT-VR en nog vele anderen. Welke techniek gaat nu echt de BOMB worden?

ANTVR

Onderzoek: Digi-Capital AR verslaat VR

Digi-Capital is een groot bedrijf uit Zwitserland dat investeert ( dit riekt naar belangenverstrengeling) in de game-industrie maar ook adviseert, heeft een onderzoek gedaan naar de techniek van de toekomst. In het onderzoek komt naar voren dat AR de techniek van de toekomst wordt. Het zal maar liefst een omzet gaan draaien van 120 miljard dollar en VR zal een omzet krijgen van rond de 30 miljard dollar. Het grote verschil tussen omzet zit hem vooral in de ervaring van de gebruikers. VR is vooral gefocused op de game-industrie en 3D films, waar AR toepasbaar is op meerdere fronten in het leven, denk hierbij aan de vergelijking met de telefoon. Je kan het overal gebruiken. Al zie ik mijzelf nog niet lopen met een bril die mij constant van informatie voorziet, maar dit zeiden de mensen ook voordat ze een mobiele telefoon aanschafte. Door de geslotenheid van de VR-bril zal deze minder toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Dit zorgt er echter wel voor dat het de number one op gaming-gebied wordt. Je zit lekker in de game en hoeft je niks meer aan te trekken van de kids of moeders de vrouw.

 

1

 

Volgens een van de medewerkers van Digi-Capital is eigen alles al klaar. We hebben tegenwoordig snel internet en via het mobile netwerk is de wereld connected. Het einig wat nog mist is het product waarvan iedereen zegt ”die moet ik hebben”. Dit is wat Apple deed met de I-Phone waardoor er een totale andere belevenis van de smartphones was geboren. Wij geloven in de Holo-lens, maar we moeten nog zien of het ook door de mainstream users gebruikt gaat worden.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties